Hassan Rohani: Principala datorie a ministrului nostru de externe este de a apăra acordul nuclear

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prioritatea Iranului este de a proteja acordul nuclear încheiat în 2015 în fața „inamicului” american, a dat asigurări duminică președintele iranian Hassan Rohani în cursul unui discurs rostit în fața Parlamentului, relatează AFP.

„Principala datorie a ministrului nostru de externe este de a apăra acordul nuclear și de a împiedica SUA să reușească” în politica lor, a declarat Rohani.

„Cel care apără acordul nuclear, rezistă în fața inamicilor, în fața SUA, a Israelului și a anumitor țări mici din regiune care perturbă” aplicarea acordului nuclear, adăugat el.

Rohani a indicat săptămâna trecută că Iranul ar putea părăsi acordul nuclear dacă SUA continuă politica lor de „sancțiuni și coerciție”.

Încheiat în iulie 2015 între Teheran și marile puteri, acordul nuclear prevede că Iranul să-și limiteze programul nuclear la scopuri civile în schimbul ridicării progresive a sancțiunilor internaționale.

Dar administrația americană a președintelui Donald Trump, ostilă acestui acord încheiat de predecesorul său Barack Obama, a impus o serie de sancțiuni juridice și financiare Iranului, care susține că acestea precum și o lege votată de Congresul american încalcă acordul nuclear.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...