Pe contul său de Twitter, prefectura locală a menţionat "absenţa unui schimb de focuri în gara Nîmes", făcând în schimb referire la "o operaţiune de verificare după transmiterea unei informări care a ridicat suspiciuni".

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne francez a confirmat pentru EFE "că nu s-a întâmplat nimic". La rândul său, un purtător de cuvânt al poliţiei municipale din Nîmes a declarat pentru agenţia de presă spaniolă că gara a fost evacuată, dar a insistat "că nu a avut loc niciun schimb de focuri" şi că "această informaţie este falsă", însă nu a dat şi alte explicaţii cu privire la motivele evacuării gării.

În cursul serii, presa spaniolă a transmis că a avut loc un schimb de focuri, iar persoanele care doreau să călătorească pe calea ferată au luat cu asalt reţelele sociale, temându-se că ar putea fi vorba despre un nou atentat.

Această evacuare are loc în condiţiile în care Nîmes a găzduit sâmbătă prima etapă a La Vuelta, turul ciclist al Spaniei. Un dispozitiv de securitate de proporţii a fost desfăşurat în oraş pentru acest eveniment, după atentatele teroriste care au avut loc joi în mai multe oraşe din provincia spaniolă Catalonia.

De altfel, organizatorii La Vuelta au fost cei care au anunţat presa spaniolă care relatează despre acest eveniment sportiv că a avut loc "un incident armat" în gară. Aceiaşi organizatori le-au cerut ziariştilor să nu părăsească sala de presă, situată la circa 400 de metri de gară, pentru că ar fi existat o persoană înarmată.

Cotidianul francez Midi Libre a publicat în ediţia sa digitală că "unul sau mai mulţi indivizi ar putea fi înarmaţi" în interiorul gării şi că forţele de ordine "fac verificări, motiv pentru care gara a fost închisă". Un martor citat de publicaţia franceză "alertase poliţia după ce văzuse unul sau mai mulţi indivizi înarmaţi", însă în cele din urmă s-a dovedit că a fost vorba de o alarmă falsă. Totuşi, prefectura a cerut populaţiei să evite zona gării până la finalizarea verificărilor.