Amenințarea teroristă la adresa Marii Britanii este în creștere, proporțional cu pierderile ISIS în Siria și Irak

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Secretarul de stat pentru securitate, Ben Wallace, susține că amenințarea teroristă la adresa Marii Britanii este în creștere pe măsură ce gruparea jihadistă Statul Islamic pierde bătălii și teritorii în Siria și Irak.

Wallace a spus că extremiștii britanici sau din alte locuri din Europa sunt aceia care fie nu se pot alătura SI în Irak sau în Siria, fie s-au întors deja în țările lor de origine, după ce au luptat în Orientul Mijlociu, și încearcă acum să inspire și alți fanatici să comită atentate în Occident, notează Agerpres.

ISIS a pierdut Mosul (Irak) și se confruntă în prezent cu o ofensivă susținută de coaliția internațională la Raqqa (Siria). „Cred că amenințarea va continua să crească, în parte motivată de faptul că SI se prăbușește în Siria și, fie (teroriștii) nu pot merge acolo să lupte pentru SI și atunci încearcă s-o facă acasă, fie s-au întors deja și încearcă să-i inspire și pe alții cu poveștile lor despre califat”, a explicat Wallace la postul BBC Radio 4. În opinia sa, acești doi factori „implică faptul că amenințarea este, până într-un anumit punct, în creștere” în Marea Britanie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...