Fenomenul care îţi distruge viaţa: Munca peste program provoacă pierderi de 715 miliarde de euro pe an pentru economia mondială

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un program de muncă structurat într-un număr decent de ore pe zi ar putea rezolva problema absenteismului, ar spori productivitatea şi ar scădea riscul depresiei.

Unul din patru angajaţi consideră că munca este cauza principală pentru o stare deteriorată a sănătăţii lor mentale. Doisprezece miliarde de zile de muncă sunt pierdute, în fiecare an, din cauza nivelului ridicat de stres al angajaţilor, iar asta provoacă pierderi de peste 715 miliarde de euro pentru economia mondială.

Jumătate dintre angajaţii lumii nu consideră că locul lor de muncă susţine sănătatea lor emoţională, 55% dintre organizaţii neavând strategii formale pentru a gestiona bunăstarea muncitorilor.

Absenteismul a crescut cu 25% în cursul ultimilor ani, în Marea Britanie, ceea ce indică spre un nivel crescut al suprasolcitării resurselor umane.

Studiile arată că angajaţii care se află în poziţii competitive, asupra cărora există o presiune ridicată, vor munci din greu, indiferent de suprasolicitare, stres, mese neregulate, sau chiar condiţii medicale defavorabile , şi vor face orice li se cere pentru a-şi duce la îndeplinire sarcinile, cu succes.

Majoritatea angajaţilor recurg la metode precum drogurile recreaţionale, cofeină în exces sau medicamente antidepresive, pentru a-şi masca suprasolicitarea.

Printre soluţiile sugerate de specialişti se numără: un sistem flexibil de muncă, în care angajatul poate îmbina cu succes viaţa personală şi performanţele profesionale, încât acesta îşi poate face timp pentru a se interesa de sănătatea fizică şi mentală, şi poate petrece destul timp cu familia, potrivit lui Christopher Harvey, profesor de neurobiologie la Harvard.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...