Oraşul unde localnicii aruncă cu ouă în turişti

happy-people-barcelona-11

Turismul aduce numeroase beneficii unui oraş, însă nu toţi localnicii sunt mulţumiţi de numărul tot mai mare de străini ce invadează străzile cartierelor şi le afectează modul de viaţă.

Atunci când Edgar Torras a început să aducă turişti în Barcelona, localnicii i-au mulţumit. 17 ani mai târziu, localnicii au dat cu ouă în turiştii aduşi de Torras şi autorităţile i-au modificat ruta, pe care obişnuia să meargă, pentru a nu suprapopula centrul istoric, scrie Bloomberg, citat de businessmagazine.ro.

Unii spanioli devin din ce în ce mai ostili cu turiştii pe care-i văd mai degrabă ca o povară decât ca un boom economic. Luna trecută, tineri mascaţi au atacat un autobuz cu turişti pe care au scris „turismul ucide cartierele”, iar în staţiunea San Sebastian au avut loc proteste împotriva turiştilor.

Spania este a treia cea mai vizitată ţară din lume de către turişti, după Franţa şi SUA, iar 13% din slujbele din Spania sunt legate de turism. Numărul vizitatorilor străini va creşte cu 12% ajungând la un record de 84 de milioane în 2017, potrivit analiştilor CaixaBanka SA.

Primarul oraşului a restricţionat tururile pe Segway în centrul istoric, a interzis deschiderea de hoteluri noi în centrul oraşului.

Barcelona nu este singurul oraş în care localnicii s-au săturat de turişti. Aceeaşi situaţie este întâlnită şi în Veneţia, unde autorităţile i-au în considerare restricţionarea numărului de turişti care vizitează centrul istoric. În Veneţia, oraş cu o populaţie de 55,000 de rezidenţi, 2000 de oameni au protestat împotriva chiriilor mari ce sunt ridicate de numărul tot mai mare de turişti, impotriva vaselor de croazieră şi a poluării cauzate de turişti.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente