Ultima oră

De la începutul acestui an au avut loc peste 6 mii de ACCIDENTE rutiere

O atenţie deosebită este acordată transportului public urban, care ramâne a fi o problemă actuală, fiind înregistrate 31 de accidente rutiere cu implicarea troleibuzelor, 26 de cazuri cu implicarea transportului în regim maxi-taxi, precum şi 33 de accidente rutiere cu implicarea taximetriştilor. Potrivit unei ample analize a cauzelor producerii accidentelor rutiere soldate cu pagube materiale, s-a constatat cele mai frecvente: circulaţie pe stânga, conducerea imprudentă, defecţiuni tehnice la sistemul de frânare, depăşirea neregulamentară, neacordarea priorităţii altor autovehicule, neasigurarea la schimbarea benzii sau direcţiei de mers, nerespectarea distanţei dintre autovehicule, nerespectarea semnalelor semaforului, oprirea sau staţionarea în locuri interzise, precum şi viteza neadecvată vizibilităţii, condiţiilor situaţiei rutiere.

De asemenea este de menţionat că, echipele mobile de cercetare a accidentelor rutiere cu autori necunoscuţi au înregistrat şi documentat 1 303 cazuri, dintre care 767 de conducători auto au fost identificaţi şi deferiţi justiţiei.

Totodată, suma amenzilor aplicate constituie 6 783 960 lei şi total puncte de penalizare – 33 829, ceea ce constituie o creştere în comparaţie cu perioada analogică a anului precedent fiind aplicate amenzi în sumă de 4 714 140 lei. Totodată, pe parcursul anului curent, 84 de conducători auto au fost privaţi de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 2 ani până la 3 ani, de către instanţa de judecată, pentru faptul părăsirii locul comiterii accidentului rutier.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *