(VIDEO) Saakașvili: Moldova e condusă de un oligarh. Lucrurile nu sunt deloc așa cum par

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova este condusă de către un oligarh și nu de premieri, miniștri sau alți oficiali de stat, a declarat fostul președinte georgian și guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, în cadrul emisiunii Hard Talk de la BBC.

El a menționat că în trei state ex-sovietice declarate proeuropene lucrurile nu sunt chiar așa cum se văd în Occident.

„Toate aceste trei țări sunt interconectate. Ar fi o rușine pentru mine dacă aș fi un prieten al oligarhilor. Ce avem în toate aceste țări e că lucrurile nu sunt așa cum par. Georgia e controlată de un oligarh, Moldova este controlată de un alt oligarh, Ucraina este controlată de câțiva oligarhi care dețin toată guvernarea și 70% din PIB. Și după vin politicienii din Occident și strâng mâinile unor prim-miniștri sau miniștri, dar ei nu sunt ceea ce se prezintă. Nu ei conduc acele țări. Acele țări sunt controlate de oligarhi”, a declarat Saakașvili.

În cadrul aceleiași emisiuni, fostul președinte georgian a declarat că Poroșenko i-a retras cetățenia deoarece îi era frică de ascensiunea sa politică și de lupta pe care a declanșat-o împotriva corupției.

Mai mult, el a spus că Poroșenko este un „președinte perfect” pentru Vladimir Putin, deoarece prin corupție compromite parcursul pro-occidental al Ucrainei.

Fostul lider de la Tbilisi a devenit apatrid după ce anterior pierderii cetățeniei ucrainene, rămăsese și fără cea georgiană. De altfel, acesta a susținut că a fost amenințat cu extrădarea în Georgia dacă se va reîntoarce în Ucraina.

El fusese invitat de președintele Petro Poroșenko în Ucraina pentru a lupta cu corupția endemică din această țară, dar ulterior între cei doi au apărut disensiuni, după ce fostul lider georgian a acuzat puterea de corupție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...