Potrivit lui Alexandru Slusari, despre acest lucru cunosc toţi cetăţenii din ţară, dar şi cei din diasporă.

„În perioada de după protestul din 30 iulie, am avut multiple discuţii cu cetăţenii noştri, mai ales cu cei din diasporă, mulţi din ei fiind actualmente în concediu. Aproape toţi interlocutorii mei, care pledează pentru păstrarea vectorului european, spun că acum este momentul de cumpănă pentru electoratul proeuropean în contextul reacţiei oficialilor UE la ultimele manevre absolut antieuropene ale lui Plahotniuc”, a scris vicepreşedintele Platformei DA pe pagina de facebook.

„Mulţi oameni afirmă că dacă europenii vor tolera această ignorarea impertinentă din partea autorităţilor mafiote a poziţiei unanime şi tranşante ale tuturor structurilor europene abilitate referitor la inoportunitatea schimbării sistemului electoral, atunci partida europeană din ţara noastră va primi o lovitură foarte-foarte puternică, posibil fatală. Pentru toţi este evident că sistemul mixt în condiţiile unor alegeri câtuşi de cât libere îi favorizează pe socialişti, care la alegeri într-un singur tur nu au concurenţi pe eşichierul antieuropean”, a declarat Alexandru Slusari.

Totodată, vicepreşedintele Platformei DA spune că în aceste condiţii mulţi dintre moldovenii din diasporă spun că nu vor participa la următorul scrutin parlamentar.

„Majoritatea celor cu care eu am discutat, susţin că nu au de gând să participe la următorul scrutin parlamentar, care din start îl consideră unul fraudat. O bună parte din respondenţii mei, care încă lucrează aici, intenţionează să plece, întrucât nu cred că sistemul mixt poate aduce schimbări pozitive pentru ţară. Unul din interlocutori a punctat foarte tranşant: electoratul proeuropean va rămâne foarte decepţionat, dacă europenii nu vor demonstra acum caracterul. Lumea va pleca cu un tempo accelerat. O parte din proeuropenii rămaşi vor deveni eurosceptici, văzând standardele duble ale occidentului”, a spus vicepreşedintele Platformei DA.
 
„Plahotniuc va deveni un agresor stimulat, care va lovi şi mai tare în Platforma DA, dar pe urmă şi în alte forţele de opoziţie reală. Chiar dacă el prin metodele specifice nu le va permite socialiştilor să câştige alegerile parlamentare, oricum ţara condusă de Plahotniuc-Dodon va deveni o gaură neagră criminală, o rezervaţie fără oameni. Nu va avea cine să lupte cu aceasta dictatură într-un stat-fantomă. Şi occidentul, chiar dacă cândva va ajunge la concluzia că acest regim este periculos pentru civilizaţie, ar fi nevoit să-l elimine pe acest mafiot doar printr-o acţiune militară, aşa cum a fost în cazul lui Manuel Noriega din Panama. Ce să vă spun ? Eu sunt un pic mai optimist, însă în mare parte împărtăşesc viziunile electoratului autentic proeuropean, expuse mai sus”, a conchis Alexandru Slusari.