Aplicaţia Google pentru Android primeşte modificări, nemulţumind o parte dintre utilizatori

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Google a revizuit aplicaţia pentru dispozitive cu Android, aducând modificări la partea de funcţionalitate şi felul cum sunt gestionate cartonaşele Google Now.

Chiar dacă experienţa în utilizare nu se modifică fundamental, o parte dintre retuşurile de ordin estetic şi tweak-uri la partea de funcţionalitate nu sunt bine primite de utilizatori. Prima schimbare ce atrage atenţia este designul Google Feed (ecranul accesat cu o alunecare în stânga pe homescreen-ul Pixel Launcher), modificat pentru a afişa semitransparent imaginea de fundal în jurul aşa numitelor Now Cards.

Pagina Google Now este separată pe trei tab-uri – Home, Upcoming şi Recent. Home este secţiunea unde găseşti cardurile Google Now obişnuite. Tab-ul Upcoming serveşte informaţii personalizate preluate din aplicaţia Calendar şi conturile email. Tab-ul recent găzduieşte istoricul căutărilor Google, scrie go4it.ro.

Însă o parte dintre utilizatori nu apreciază modul cum evenimentele din tab-ul Upcoming nu mai apar deasupra cardurilor Google Now, în feed-ul principal. O altă schimbare mai puţin apreciată este imposibilitatea ascunderii cardurilor Google Now folosind alunecări stânga-dreapta. În schimb, fiecare card poate fi şters individual folosind butonul (…) prezent în colţul dreapta-sus.

Aflată de ceva timp la stadiu de testare beta cu un grup restrâns de utilizatori, noua versiune Google App este de acum oficială, actualizarea urmând să ajungă la toţi utilizatorii de terminale cu Android în cursul zilelor următoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...