15:01:30 24.04.2024
Stiri

Fundația lui Vlad Plahotniuc a făcut bilanțul campaniei ”Familii ocrotite”. Sute de beneficiari au primit asistență din partea Cabinetelor de Consiliere Psihologică și Servicii Juridice

Advertising 18.08.2017 14:12 Vizualizări14230 Autor: Ziarul National
Fundația lui Vlad Plahotniuc a făcut bilanțul campaniei ”Familii ocrotite”. Sute de beneficiari au primit asistență din partea Cabinetelor de Consiliere Psihologică și Servicii Juridice
Sute de femei și copii, victime ale violenței în familie, au primit asistență din partea Cabinetelor de Consiliere Psihologică și Servicii Juridice, în cadrul campaniei "Familii ocrotite”. Această campanie a fost desfășurată de Fundația Edelweiss, cu sprijinul Ministerului Muncii, Protecției Sociale și a Familiei, dar și cu implicarea autorităților locale, cu care Fundația a semnat memorandumuri de colaborare, se arată într-un comunicat de presă al fundației.

Astfel, pe durata întregii campanii, de serviciile psihologilor au beneficiat 294 de persoane, dintre care 48 de minori. În afara consilierii psihologice, 20 dintre aceste persoane au fost direcționate către alte instituții publice, ONG-uri, servicii de plasament, instituții medicale etc. pentru a primi și alte tipuri de asistență.
De asemenea, de consiliere juridică au beneficiat 158 de victime ale violenței în familie. În total, la linia telefonică au apelat în jur de 900 de persoane, care au semnalat diverse cazuri de abuzuri.

"Campania ”Familii Ocrotite” a reușit să-și atingă scopul pe care ni l-am propus. Tema violenței în familie a fost adusă în atenția publică, iar victimele abuzurilor în familie au putut primi asistența necesară din partea unor Cabinete specializate”, a declarat Lidia Cucoș, directorul executiv al Edelweiss.

Totodată, reprezentanții Fundației înființate de Vlad Plahotniuc spun că acest gen de campanii vor fi susținute și în continuare de Edelweiss.

”Astfel de campanii fac societatea noastră mai bună. Intenția noastră și a fondatorului Edelweiss, Vlad Plahotniuc, este să sprijinim mai departe campanii cu un profund impact social”, a mai spus Lidia Cucoș.

Campania a beneficiat de susținerea mai multor vedete și personalități publice din Republica Moldova, dar și din România, care au popularizat mesajul campaniei și au spus ”Nu” violenței în familie, precizează sursa citată.
Pe durata campaniei, fundația a susținut mai multe acțiuni pentru combaterea violenței în familie. Astfel, au fost susținute turnee în școli pentru informarea elevilor de gimnaziu în legătură cu fenomenul violenței în familie și a fost creată o comunitate online #SpuneNuViolențeiÎnFamilie# pentru sprijinirea mesajului campaniei. De asemenea, au fost organizate diverse concursuri de pictură și flash-mob-uri pe tema violenței în familie, respectiv au fost susținute acțiuni de colectare de fonduri pentru victimele abuzurilor în familie.
Totodată, în cadrul campaniei susținute de Edelweiss au fost înființate Cabinete de Consiliere Psihologică și Servicii Juridice în Nordul, Centrul și Sudul țării, respectiv la Drochia, Hâncești și Cahul. Aceste Cabinete au avut misiunea să gestioneze linia telefonică gratuită lansată de către Edelweiss – 08001 0881 - la care victimele violenței în familie au avut posibilitatea să solicite informații și să se programeze pentru ședințe gratuite de consiliere psihologică și juridică.
Fundația lui Vlad Plahotniuc ”Edelweiss” a lansat campania ”Familii ocrotite” pe 16 august 2016. Campania a fost justificată de statistica îngrijorătoare privind cazurile de violență în familie și a debutat cu promovarea numărului de telefon unic naţional 116 111, instituit de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei. La acest număr de telefon, destinat copiilor, martorii sau victimele au putut raporta cazurile de abuz împotriva minorilor.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md