Sîrbu oferă detalii despre modificarea legii cetățeniei: O vor obține maxim 5 mii de oameni

Modificările la legea privind cetățenia, care prevăd acordarea pașaportului moldovenesc în schimbul investițiilor de 250 de mii de euro, sunt o șansă reală pentru țară de atragere a unor sume de ordinul miliardelor în economia Moldovei. O spune deputatul Sergiu Sîrbu.

Potrivit lui, este vorba despre o practică obișnuită pentru multe țări, inclusiv din Uniunea Europeană, iar Moldova trebuie să valorifice poziționarea sa geografică și posibilitatea circulației fără vize în spațiul comunitar pentru atragerea investițiilor.

”Solicitanții de cetățenie în schimbul investițiilor vor fi selectați minuțios, va exista o comisie specială la Guvern, care va verifica proveniența banilor, va verifica persoanele dornice să obțină pașaport moldovenesc”, a explicat parlamentarul. Legea prevede că vor putea obține cetățenia țării noastre cel mult 5 mii de oameni, dar la modul real, numărul lor va fi de aproximativ o mie. Acești oameni vor veni cu investiții în sectorul imobiliar din țară, în infrastructură, sectoare cu potențial mare de dezvoltare, mai spune Sergiu Sîrbu.

”Este vorba despre investiții de miliarde, care vor genera mii de noi locuri de muncă. Iar acest lucru înseamnă mai multe impozite din care să fie majorate pensiile și salariile”, explică deputatul. Potrivit lui, o inițiativă similară este în proces de definitivare și în Ucraina care, ca și Moldova, a obținut regim fără vize cu Uniunea Europeană.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.