(video) DORfest: Două zile de celebrare a muzicii, spiritului și tradiției strămoșești. 10 motive să vii la un „altfel” de festival al Nordului

IMG_0718ok-800×450

Nordul cheamă turiștii și localnicii la cel mai activ și frumos festival al zonei. DORfest este despre muzică, oameni şi cultură – toate împletite în două zile de concerte, RUG party, workshopuri şi activităţi, târg de artizanat, ateliere pentru copii şi multe alte surprize.

Dăm start toamnei cu o minivacanță în nord. Turiști din țară și străinătate sunt așteptați pe 9-10 septembrie să descopere nordul Moldovei la DORfest. Concerte susținute de artiști precum Gândul Mâței, Daniel Bălan, Maria Iliuț, Gabriel Nebunu, Ansamblul Plăieșii, Vasile Iovu, Zebra Show, Fanfara Poliției de Frontieră și ansambluri populare din Moldova, România și Ucraina, ateliere, zone de yoga, citit și meditații, târg de artizanat și zonă gastronimică cu accente tradiționale, dar și moderne, show-uri de chinologie și zone de colectat doruri, toate sunt menite să-i facă pe locuitori și pe călători să aleagă raionul Edineț, localitatea Gordinești pentru petrecerea a două zile de poveste la un altfel de festival.

10 motive să vii la DORfest

# Vei fi înconjurat de natura specială a zonei Edineț care mai este numită și Elveția Moldovei. În zonă există rezervația naturală La Castel în care vei da peste păduri virgine, grote, peșteri și formațiuni stâncoase rare. Natura te invită să o vizitezi la DORfest!

# Două zile de muzică faină – Gândul Mâței aduce la DORfest un rock autentic moldovenesc, Ansamblul Plăieșii va însufleți moșia cu voci masculine extraordinare, Maria Iliuț pune pe masă frumusețea tradițională, Daniel Bălan ne va vrăji pe toți cu vocea lui suavă. Get ready to DANCE and forget!

# Vei învăța că veșnicia începe la sat. Vei vedea că la DORfest timpul obișnuiește să stea în loc datorită locației. Moșia Ciuhrii e visul oricui vrea să se retragă la țară. O vei vedea cu ochii tăi!

# Cutremurăm nordul cu râsul nostru pentru că pe scenă urcă Zebra Show care va aduce umorul autentic moldovenesc pe scena festivalului. So simple, but so FUNNY!

# Vei trăi complet experiența naturii pentru că am pregătit pentru voi un DORmitor de vară plin de vise plăcute și atmosferă de poveste.

# Cea mai mare petrecere cu RUG se întâmplă la Dorfest. Vei dansa ca scânteiele în foc după ce vor fi stinse toate dorurile. Te asteaptă o noapte albă plină de magie și GOOD VIBES!

# Festivalul va fi decorat cu obiecte reciclate din sat, așa că ai ocazia să descoperi obiecte ale străbunilor de care nici nu bănuiai. Ne distrăm și ne educăm în cultura tradițională!

# Nu vei avea timp să te plictisești pentru că pe lângă muzica faină coacem pentru voi ateliere creative care vor pune la treabă oamenii mari și mici!

# Oamenii mici sunt invitații de onoare la această ediție. Organizatorii au pregătit pentru ei ateliere de pus în mișcare degețelele și imaginația, iar pentru spiritul vacanței va exista un mini parc de distracții unde se vor bucura liberi de festival. Kids ROCK!

# Toți yoghinii sunt chemați în veșnicia livezii Ciuhrii să respire și să se miște conștient alături de Nadejda Grosu. Ia o pauză de la agitația festivalului și hai să îți amintești ce gust are liniștea dinăuntrul tău. De la DORfest pleci și distrat și ZEN!

# Vei scotoci la cel mai aprovizionat târg din NORD. Produse tradiționale, autohtone, handmade, vintage și multe alte surprize te așteaptă să le iei acasă. Amintiri pe bune!

# Vei avea ocazia să guști bunătăți de la bunicile DORfest care vor coace pentru voi preparate tradiționale și delicioase.

DORfest se desfășoară în poiana verde a Moșiei Ciuhrii, un loc de poveste și plin de farmec strămoșesc, o zonă în care magia naturii încă este vie! Festivalul propune și o serie de întâlniri cu personalități din diverse domenii de activitate, expoziții de pictură, mini-parc de distracție pentru cei mici și multe altele. În plus, opțiunile gastronomice sunt dintre cele mai variate, de la burgeri și sushi la mâncăruri tradiționale specifice zonei.

 Programul DORfest 2017

POARTA DORULUI se deschide sâmbătă, pe 9 septembrie, la ora 11.00 şi toată ziua va fi dedicată stingerii de DOR-uri pe care le aduceți cu voi la festival. Pe teritoriul festivalui veți găsi două zone destinate colectării dorurilor, mai exact „Culmea dorului” – destinaţia celor care vor să lase dorul la vedere, agăţat pe sârmă și „Sacul dorului” – locul unde vor ajunge toate dorurile ascunse. Pe înserat, notițele cu <dorurile> participanților vor fi colectate și stinse la cea mai mare petrecere cu RUG alături de Gândul Mâței, care vin pregătiți să stingă dorul cu un rock autentic moldovenesc, live pe scena DORfest. O noapte magică îi asteaptă pe tinerii dornici de muzică urbană. Organizatorii pregătesc un „afterparty” pentru doritorii de a dansa la lumina stelelor până după miezul nopții.

Duminică, 10 septembrie, este zi dedicată redescoperirii folclorului strămoșesc, o zi a înfrățirii prin tradiție. Participanții la festival vor putea admira porturi tradiționale din trei regiuni românești conectate prin cultură strămoșescă din Moldova, Ucraina și România. Trei localități vor semna un act de înfrățire și ne vor bucura cu un program artistic specific zonei pe care o reprezintă. Pe înserat pe scenă vor urca: Ansamblul Etnofolcloric Plăieşii, care vor încinge scena şi inimile participanţilor, Vasile Iovu cu naiul său magic, Maria Iliuț cu vocea ei de ciocârlie şi Gabriel Nebunu, tânărul talentat concurent la Românii au talent. Apăsăm cu putere piciorul în horă, să tresară dealurile de la cel mai mare joc din NORD.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente