Aleg Cariera IT. Cristian Covali: „Cariera IT îți lărgește posibilitățile și te dezvoltă în multe domenii”

maincovali
Foto: captură video

Povestea lui Cristian Covali în IT a început dintr-o simplă întâmplare. Nu știa prea multe la început despre acest domeniu, însă datorită profesorilor care l-au inspirat și motivat, în doar un an a devenit unul dintre cei mai buni studenți de la această specialitate și a reușit să obțină locul II la Olimpiada Republicană de Informatică.

Tot datorită profesorilor de la colegiu, nu doar că și-a dat seama de pasiunea pe care o are față de IT, dar și-a găsit și primul job. După colegiu, a decis să-și continue studiile în același domeniu, însă pentru că era deja angajat în câmpul muncii, a ales studiile cu frecvență redusă. Totuși, nu le recomandă altor tineri să facă acest lucru, dacă nu au deja o bază de cunoștințe, obținute fie la colegiu, fie din studiu individual.

Lumea IT se dezvoltă cu pași enormi, iar tehnologiile de azi nu mai sunt cele de ieri. Iată de ce Cristian încearcă să devină mai bun în fiecare zi și să fie la curent cu toate noutățile profesionale. Acum, este angajat ca full stack developer în cadrul unei companii internaționale. Se ocupă de designul paginii și de codurile care o fac să funcționeze.

Reportajul este realizat în cadrul „Campaniei de promovare a Carierei IT” implementată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Guvernului Suediei și  Cooperării Austriece pentru Dezvoltare. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente