(VIDEO) Arnold Schwarzenegger s-a oferit să-i scrie lui Trump un discurs antirasism; Reacție emoționantă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al Californiei, a publicat pe Facebook o înregistrare video în care se oferă să-i scrie un discurs antirasism preşedintelui SUA Donald Trump şi cum să le răspundă adepţilor neonazismului. El afirmă că „nu există două feţe ale fanatismului, nu există două feţe ale urii” şi subliniază faptul că Trump are responsabilitatea morală de a lua atitudine faţă de ura şi rasismul care duc la evenimente precum cele de la Charlottesville.

Ca urmare a evenimentelor tragice de sâmbătă de la Charlottesville, care au dus la moartea unui protestatar şi la rănirea a altor 19 persoane, Arnold Schwarzenegger îi atrage atenţia lui Donald Trump, precum şi „neonaziştilor, naţionaliştilor” într-o înregistrare video pentru ATTN: „Nu există două feluri ale fanatismului, nu există două feluri de a urî”, a spus el, cuvinte care sunt adresate direct lui Trump, cel care a ezitat să condamne direct grupurile agresive şi violente. „Şi dacă alegi să mărşăluieşti cu un steag care simbolizează masacrul a milioane de oameni, nu există două două feţe ale acestui fapt”, a adăugat fostul givernator de California. 

În noul videoclip, Schwarzenegger îi cere socoteală lui Trump pentru faptul că nu a luat atitudine împotriva rasismului şi urii care au dus la evenimentele tragice. Actorul spune că preşedintele are datoria morală de a face acest lucru. 

Din cauză că Trump nu a transmis un mesaj elocvent antirasism, Schwarzenegger s-a oferit să-i scrie ce ar fi trebuit să comunice. „Ca preşedinte al Statelor Unite şi ca republican, resping suportul pentru supremaţia albilor”, a afirmat Schwarzenegger în discursul pe care ar fi vrut să-l audă de la preşedinte. „Ţara care a învins armatele lui Hitler nu are loc pentru steaguri naziste”. 

După aceste cuvinte, actorul s-a întors către o păpuşă Donald Trump şi i-a spus: „A fost aşa greu?” Apoi, a adăugat, răzând: „Vezi, ţi-am spus!”

Schwarzenegger i-a numit pe liderii acestor grupuri ale urii „rataţi”, transmiţând un mesaj neonaziştilor, naţionaliştilor şi susţinătorilor acţiunilor Confederaţiei în timpul Războiului Civil din SUA: „Eroii voştri sunt nişte rataţi, Susţineţi o cauză pierdută. Şi, credeţi-mă, i-am cunoscut pe adevăraţii nazişti, pentru că m-am născut în Austria, în 1947, imediat după al Doilea Război Mondial. Am crescut înconjurat de bărbaţi schilodiţi, bărbaţi care se întorceau acasă dintr-un război plini de proiectile şi vină, oameni care au fost conduşi de o ideologie pierdută. Şi pot să-ţi spun: acele fantome pe care le idolatrizezi şi-au petrecut restul vieţii în ruşine, şi acum se odihnesc în Iad”. 

Acesta este a patra înregistrare video a lui Schawarzenegger pentru ATTN. În cele anterioare a vorbit despre retragerea SUA din acordul de al Paris privind schimbările climatice. Înregistrarea a adunat 77 de milioane de vizualizări. 

„Nu e niciodată târziu să faci alegeri şi să evoluezi, să înţelegi că toţi oamenii sunt egali”,a  fost concluzia lui Schawarzenegger. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...