Igor Dodon a semnat 4 decrete, prin care 600 de persoane renunță la cetățenia Republicii Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În primele 8 luni de la președenție ale lui Igor Dodon, sute de persoane au renunțat definitiv la cetățenia Republicii Moldova. Potrivit datelor din decretele prezidențiale prin care se aprobă retragerea cetățeniei, peste 600 de cetățeni au primit aprobarea de renunța la cetățenia moldovenească, printre acestea fiind și 139 de copii.

Din luna decembrie 2016 și până în prezent, președinția a emis 4 decrete semnate de Igor Dodon, prin care au renunțat la cetățenia Republicii Moldova 612 de persoane, printre 139 sunt copii, scrie Ziarul de Gardă

Persoanele cărora le-a fost aprobată renunțarea la cetățenia moldovenească au deja domiciliu în alte state și cetățenia acestora. Majoritatea dintre aceștia sunt stabiliți în state ale Uniunii Europene, principalele destinații fiind Germania, Austria, Olanda, dar și Letonia, Lituania, Elveția, România sau Slovenia.

O mare parte dintre persoanele enumerate în aceste decrete sunt stabilite în Federația Rusă, dar și în Ucraina sau chiar Belarus.

Anual, președinția Republicii Moldova emite cel puțin 6 decrete cu circa 200 de persoane care renunță la cetățenia moldovenească.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...