Atentatul din Barcelona: Vladimir Putin transmite un mesaj fără precedent

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vladimir Putin a transmis un mesaj de condoleanțe Regelui Spaniei, în urma atentatului terorist și a făcut un apel de unire a comunității din toată lumea, pentru a înfrânge terorismul, scrie BBC.

„Condamnăm cu fermitate această crimă comisă cu cruzime împotriva civililor. Ce s-a întâmplat confirmă încă o dată nevoia de a ne unifica eforturile, în comunitatea din întreaga lume, într-o luptă împotriva forțelor terorismului”, a transmis președintele rus.

Teroriştii au lovit din nou în Europa, iar de această dată ţinta a fost Barcelona. 13 persoane au fost ucise de şoferul unei furgonete care a intrat cu maşina pe cea mai mare arteră pietonală a Spaniei, La Rambla, care e plină de vizitatori ai oraşului, la orice oră din zi şi din noapte. 100 de oameni au fost răniţi şi transportaţi la spital. Printre ei şi doi români. Ulterior, în cursul nopții, poliția a anunțat că un al doilea atac a avut loc în orașul Cambrils, dar i-a pus capăt înainte de a căpăta proporțiile celui de la Barcelona.

Douăzeci şi şase de cetăţeni francezi se numără printre cei peste 100 răniţi în atacul de la Barcelona, a anunţat Ministerul francez de Externe, relatează The Guardian. Unsprezece dintre ei sunt în stare gravă. Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, va vizita Barcelona vineri.

Presa spaniolă anunță că printre cei 13 oameni uciși în Barcelona se numără trei cetățeni germani și un belgian.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...