(DOC) Dodon o face pe „rebelul”. Proiectul lui Candu privind tichetele de masă, trimis Parlamentului la reexaminare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce a promulgat toate legile adoptate de actuala majoritate parlamentară, inclusiv cea privind modificarea sistemului electoral în cel mixt, în doar patru ore de la adoptare, președintele Igor Dodon o face pe rebelul, refuzând să promulge proiectul de lege promovat de președintele Parlamentului, vicepreședintele democrat Andrian Candu. Este vorba despre proiectul privind tichetele de masă, iar în refuzul său, Igor Dodon face trimitere la „norme improprii obiectului legiferat”. În aceste condiții, proiectul a fost trimis la reexaminare Parlamentului.

Deschide.MD a intrat în posesia unui document confirmativ.

Vedeți și: Sar scântei între Dodon şi Candu, pe tema „degetelor arătate, care pot fi rupte”

Potrivit explicației Președinției, „deși scopul legii constă în reglementarea procedurii de emitere, acordare, rambursare a valorii tichetelor de masă, observăm că textul acesteia conține norme improprii obiectului legiferat”.

„Totodată, legea prevede condiții nespecifice raporturilor comerciale pentru unitățile de alimentație publică, or, ultimele urmează să ofere consumatorului marfă în avans, marfă pentru care de altfel se achită impozite, iar costul acesteia este rambursat de către operator mult mai târziu. Respectiva situație creează riscul periclitării activității agentului economic pe motivul imobilizării surselor financiare ale acestuia”, scrie în document.

De asemenea, președintele spune că tichetele de masă pe suport de hârtie creează premise pentru eludarea evidenței fiscale. Prin urmare, Igor Dodon recomandă ca acest serviciu să fie aplicat cu ajutorul cardurilor bancare sau a cardurilor de alimentare.

Citiți și: (VIDEO) Candu îl avertizează pe Dodon: Degetele arătate pot fi rupte

Parlamentul a votat pe 20 iulie în lectura finală proiectul de lege cu privire la introducerea tichetelor de masă. Inițiativa a fost susținută cu votul a 54 de deputați ai majorității parlamentare și grupului PPE.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...