Polițistul, mai beat ca șoferul pe care l-a tras pe dreapta! Păţania unui conducător auto

Un echipaj de Poliție Rutieră a depistat în județul Arad un șofer care conducea un autoturism sub influenţa alcoolului. În drum spre spital, unde trebuia să-i fie recoltate probe de sânge, șoferul și-a dat însă seama că unul din polițiștii care-l opriseră era, de fapt, mai beat ca el. Acesta nu a ezitat şi a sunat la Poliţie şi a povestit totul.

Astfel, la spital a sosit un alt echipaj de poliție care l-a testat pe subofițer cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceasta în condiţiile în care, în timpul reţinerii, şoferul mașinii a fost supus testării cu aparatul alcooltest şi a rezultat o alcoolemie de 0,90 mg/l, scrie aradon.ro.

Evenimentul a avut loc în data de 6 august. Polițistul, care făcea parte dintr-un echipaj de poliție, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe linie rutieră, a depistat în trafic, pe raza localității Botfei, un bărbat în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur aer în aerul expirat. Întrucât s-a dispus recoltarea de probe biologice, pe timpul conducerii conducătorului auto la spitalul orășenesc Ineu, acesta a apelat 112, sesizându-ne cu privire la starea vădită de alcoolemie a unui coleg, membru al echipajului de poliție”, a declarat inspectorul principal de poliție Lorena Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

Potrivit ei, subofițerul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Luând la cunoștință de starea colegului nostru, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Arad a dispus de îndată cercetarea prealabilă a agentului de poliție, urmând ca la finalul verificărilor să fie luate măsurile legale”, a spus Lorena Radu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.