Banca Mondială: Moldova are progrese mari în domeniul reformelor economice

Țara noastră se numără printre cele care înregistrează cele mai bune rezultate la capitolul „Doing business” în toată lumea. Despre aceasta comunică portalul Agora, cu referință la un studiu realizat de către prestigioasa publicație americană Financial Times în baza rapoartelor Băncii Mondiale.

Potrivit datelor publicate, printre țările care și-au îmbunătățit considerabil mediul de afaceri se numără și Republica Moldova. În perioada 2010 – 2017, situația în țara noastră s-a îmbunătățit cu 14,16 puncte.

„Aceasta este regiunea care și-a îmbunătățit fără îndoială cel mai mult pozițiile”, a declarat Rita Ramalho, responsabilă pentru proiectul „Doing Business”.

După cum transmite Agora, datele Băncii Mondiale evidențiază și eforturile de implementare a reformelor economice în Ucraina, aceasta fiind urmată de alte foste republici sovietice precum: Uzbekistan, Belarus, Kazahstan și altele.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.