Mai multe cișmele din Chișinău au fost vandalizate, la doar o săptămână după ce au fost instalate

maincismele

Cișmelele de la Valea Morilor şi din str. Columna, date în exploatare acum o săptămână, au fost deja vandalizate, scrie pe Facebook, directorul „Apă-Canal Chișinău”, Veronica Herța. Potrivit acesteia, în cișmele au fost găsite mucuri de țigară și gumă de mestecat, astfel fiind blocat sistemul de scurgere a apei. Totodată, cineva a încercat să scoată robinetul de la o cișmea și chiar să o demonteze, scrie IPN.

„Drept motiv al faptului că suntem unde suntem la capitolul dezvoltare economică, socială și culturală, mulți consideră că este factorul politic. Nu pot să înțeleg, de ce atunci când se face ceva pentru confortul fiecărui cetățean, nu în folosul doar a unora, nu avem bunul simț de a păstra? Atâta timp cât în societatea noastră nu va fi apreciat și păstrat ceea ce avem, și munca altor persoane, noi nu avem nicio șansă… De ce unii consideră că poți sa-ţi bați joc de munca altuia?”, a scris Veronica Herța pe Facebook.

Apă-Canal Chișinău anunță că deja cișmelele au fost reparate și aduse în ordine, iar locuitorii Capitalei pot bea apă potabilă de la fântânile publice. Furnizorul de apă planifică să amenajeze în zona centrală a Chișinăului încă 10 cișmele, în cadrul campaniei „Cișmele pentru chișinăuieni”. Cișmelele sunt importate din România şi au fost instalate din banii întreprinderii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente