(video) Participă la Festivalul „DeVin & DeGust”. Te așteaptă o adevărată sărbătoare a gustului, aromelor și tradițiilor autohtone

25640035996235.571e4deb096c3
Foto: behance.net

Pe 26 august 2017, la Complexul Etno-Cultural VATRA (șos. Chișinău-Ungheni, km 32) va avea loc primul eveniment care celebrează Vinul Moldovei asortat cu bucate tradiționale și cultura specifice fiecărei regiuni cu Indicație Geografică Protejată (IGP) din țara noastră – Festivalul „DeVin & DeGust”.

Festivalul are drept scop promovarea produselor regionale, în primul rând a vinului și noi toți știm că vinul se asociază foarte bine și cu alte produse din regiune cum ar fi brânzeturile, carnea, mezelurile și altele. Noi am hotărât să concentrăm toate astea într-un singur loc, la complexul Vatra, unde vor fi prezenți toți producătorii produselor menționate anterior”, a specificat directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin.

La festival vor fi prezente 21 de companii vitivincole, mai mult de 27 de producători de carne, pește și brânzeturi și peste 20 de companii producătoare de fructe, pomușoare, miere și fructe uscate.

Evenimentul este centrat pe cele patru regiuni vitivinicole IGP ale Moldovei, pentru care în cadrul complexului va fi rezervată câte o zonă cu tematică specială:

# Regiunea IGP „Codru” – vin și carne,

# Regiunea IGP „Ștefan Vodă” – vin și pește,

# Regiunea IGP „Valul lui Traian” – vin și brânzeturi,

# Regiunea IGP „Divin” – cocktail-uri pe bază de divin și ciocolată.

Experiența „DeVin & DeGust” oferă posibilitatea unică de a descoperi potențialul vitivinicol, gastronomic, turistic și cultural caracteristice zonelor IGP. Vizitatorii evenimentului vor primi la intrare câte un pahar pentru degustări și harta amplasării zonelor, cu ajutorul căreia, într-o singură zi, vor putea „călători” imaginar și gustativ în fiecare regiune IGP. Aici vor învăța despre consumul responsabil al vinului și asocierea acestuia cu gastronomia locală, vor participa la degustări de vin și bucate originare din regiunile IGP, vor asista la teatru gastronomic și masterclass-uri ținute de bucătari și somelieri renumiți și se vor bucura de un spectacol cultural deosebit, oferit de artiștii din regiuni.

În afară de cele patru zone dedicate regiunilor cu Indicație Geografică Protejată, evenimentul va mai cuprinde: Zona pentru teatru gastronomic, Zona de divertisment, Zona de odihnă și Zona pentru copii – decorate în stil rustic și dotate cu toate elementele necesare pentru relaxarea și distrarea amatorilor de delicii oeno-gastronomice.

Intrarea la eveniment se va face în baza unui pahar Wine of Moldova, pe care fiecare vizitator îl va primi la intrare, împreună cu harta vitivinicolă a Moldovei. Cost pahar 30 lei.
*Copiii până la 15 ani au acces gratuit.

De asemenea, pentru cei care vin din Chișinău va fi organizat transport gratuit, care va circula din două în două ore, punctul de pornire fiind parcarea Topaz.

Biletele pot fi procurate și online:
iTicket.md: https://goo.gl/F7vnNP
afisha.md: https://goo.gl/TRGtc1

Festivalul „DeVin & DeGust” este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, UVV IGP „Codru”, „Ștefan Vodă” , „Valul lui Traian” și Asociația Producătorilor de Brandy și Divin, cu scopul de a pune în valoare potențialul oeno-gastronomic al regiunilor cu Indicație Geografică Protejată, sporind notorietatea brandului de țară Vinul Moldovei și a vinurilor de calitate cu IGP.

Vino pe 26 august, începând cu ora 11.00 să deguști din deliciile Moldovei – Vinul în asociere cu gastronomia din regiuni!

Pentru mai multe detalii apelați 060427277 sau accesați următoarea pagină de FACEBOOK!

 

facebook.com/wineofmoldova
facebook.com/wineofmoldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente