(foto) Lucrări făcute ca la carte! Cum arată drumurile din Orhei proaspăt reconstruite și modernizate

drumuri1

Motiv de bucurie pentru locuitorii Municipiului Orhei. Primarul Ilan Șor a inaugurat șase străzi, care au fost reconstruite și modernizate, după mai bine de zeci de ani.

Astfel, au fost date în exploatare șase artere cu o lungime de peste 1.500 de metri, care se aflau într-o stare deplorabilă şi nu au fost reparate decenii la rând. Este vorba despre străzile care se intersectează cu strada centrală Vasile Lupu şi anume: Junimii, Maxim Gorki, Sportivilor, Nicolae Stamati, Alexandru cel Bun şi stradela Maxim Gorki.

 

drumuri

Lucrările de reconstrucţie şi modernizare au inclus propulsarea şi excavarea suprafeţelor, precum şi acoperirea cu pietriș. Ulterior, muncitorii au acoperit drumurile cu un strat de până la 10 cm de asfalt bituminos. Totodată, pe lângă modernizarea carosabilului au fost schimbate bordurile, iar căile de acces spre curțile locatarilor au fost asfaltate.

 

drumuri1

Potrivit edilului Ilan Șor, acest proiect reprezintă un adevărat succes, astfel că, toate drumurile din Municipiul Orhei vor fi modernizate și reabilitate cu propriile forțe, fiind implicată întreprinderea gestionată de primărie.

 

drumuri2

La reabilitarea şi modernizarea drumurilor au fost utilizate materiale de cea mai înaltă calitate, peste 2.000 de metri de bordură şi aproximativ 2.000 de tone de asfalt, iar peste 20 de muncitori au lucrat în regim de alertă, concomitent pe mai multe străzi.

 

drumuri4

drumuri5

Potrivit planului de acţiuni promovat de Primarul de la Orhei în anul 2017, lucrările de modernizare şi reabilitare a drumurilor continuă și vor fi extinse pe străzile Vasile Mahu, Gheorghe Asachi, Ciprian Porumbescu, Chişinăului, Renaşterii Naţionale, Doina și Ion Aldea Teodorovici, Parfionov, strada care duce spre Cimitirul Evreiesc (va fi amenajat și cimitirul), străzile Constantin Brâncuși, strada Dimo şi drumul către parcul Ivanos.

 

drumuri6

Totodată, în reparaţie capitală şi modernizare amplă va intra şi artera principală a Orheiului, strada Vasile Lupu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente