Accident grav la Edineț între un scuter și un autoturism: Un adolescent în comă a fost adus de un echipaj SMURD la Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un adolescent din orașul Edineț, Republica Moldova, a fost transportat cu elicopterul SMURD Iași la un spital din Chișinău, după ce acesta a fost rănit grav în timpul unui accident rutier.

Coordonatorul SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, a declarat, pentru Agerpres, că un băiat în vârstă de 16 ani a fost victima unui accident rutier care a avut loc între un scuter și un autoturism. Pentru a salva viața tânărului, la fața locului a fost trimis un echipaj SMURD de la Iași pentru a-l transporta cu elicopterul la un spital din capitala Republicii Moldova.

„Pacientul, care se afla pe un scuter în momentul accidentului, se afla în comă de gradul II în momentul în care a fost preluat de echipajul SMURD Iași. El prezenta multiple traumatisme, ruptură de splină, traumatism cranio-cerebral, fractură de femur drept cu deplasare, precum și o fractură la nivelul gambei drepte. După preluarea pacientului, acesta a fost transportat de la Edineț la un spital din Chișinău”, a declarat Diana Cimpoieșu.

Aceasta este a doua intervenție de salvare cu elicopterul efectuată de echipajul SMURD Iași pe parcursul a doar 24 de ore, în Republica Moldova.

Amintim că, o fetiță în vârstă de 2 ani și 10 luni a fost transportată ieri de la Briceni la Chișinău cu arsuri de gradul II – III pe 50% din suprafața corpului, după ce a căzut într-un vas plin cu lichid fierbinte.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...