(foto, video) O localitate din Belgia a creat o omletă din zece mii de ouă, în ciuda scandalului de contaminare din țară

Foto: Reuters TV

Mulțimile se adună în micul oraș belgian Malmedy pentru a mânca o omletă uriașă, fabricată din mii de ouă, în ciuda faptului că țara se află în centrul unui scandal din cauza contaminării alimentare.

Zece mii de ouă de găină au fost folosite pentru acest eveniment tradițional în orașul din apropierea graniței germane, în ciuda unui scandal care cuprinde Europa cauzat de ouă contaminate cu insecticide. Belgia și Olanda se află în centrul crizei chiar acum, iar ouăle infectate au fost găsite în 15 țări din UE, Elveția și Hong Kong.

Orașul belgian nu a abandonat tradiția de 22 de ani și a făcut o omletă uriașă marți, gătită din 10 000 de ouă, într-o tavă de patru metri lățime.

 

Reuters TV

Bucătarii și voluntari au gătit mâncarea, folosind instrumente enorme din lemn, o tigaie uriașă, bacon și ceapă verde. Apoi au distribuit-o publicului înfometat.

 

Youtube

Omleta a fost gătită pe un foc deschis de către „Frăția mondială a cavalerilor omletelor gigante”, care a fost creată în 1973.


În Moldova, de asemenea, au fost întrecute recorduri de gătit mâncare gigantă, când în anul 2015, a fost servită o mămăligă de 550 de kg.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente