(FOTO) Continental va prezenta un sistem de încărcare revoluționar pentru mașinile electrice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, desfășurat în luna septembrie, Continental va prezenta un sistem de încărcare prin inducție pentru mașinile electrice. Sistemul ar urma să fie furnizat constructorilor auto.

Dincolo de reputația pe care și-a creat-o în producerea unor anvelope performante, Continental este recunoscut și ca unul dintre principalii furnizori din industria auto. Tehnologiile dezvoltate de germani se regăsesc pe multe dintre modelele actuale sau urmează a fi introduse în producție.

Cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, desfășurat în luna septembrie, Continental va dezvălui un sistem de încărcare fără fir pentru mașinile electrice. Soluția celor de la Continental presupune încărcarea prin inducție, realizată cu ajutorul a două plăci, una montată pe sol și una montată sub mașină.

Energia trece de la una la cealaltă grație câmpului electromagnetic creat. Sistemul celor de la Continental îi indică șoferului fix locul sub care trebuie să se poziționeze.

Dacă există o conexiune perfectă, sistemul promite să încarce 11 kWh în doar 30 de minute și să adauge astfel mai bine de 30 de kilometri autonomie pentru un vehicul electric.

Continental susține că se așteaptă ca aceste zone de încărcare să devină din ce în ce mai populare în zonele rezidențiale și în centre comerciale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...