Actualitate

ÎNCOTRO / Un episcop ortodox este ACUZAT că a făcut sex pe muntele Athos

Părintele Constantin Corceagu i-a cerut episcopului Slatinei și Romanaților, Sebastian Pașcanu, să-și facă testul de castitate dacă se simte curat, informează observator.tv. 

Halucinant este că și preotul, care a făcut acuzațiile grave, a fost implicat în 2010 într-un scandal cu tentă sexuală. Pe atunci părintele Corceagu a susținut că totul a fost pus la cale de episcopul Slatinei.

În 2010, au fost făcute publice mai multe poze în care preotul Corceagu apare, printre icoaane, alături de diverși tineri, toți îmbrăcați sumar.

Constantin Corceagu a spus că este nevinovat în fața lui Dumnzeu. Nu aputut dovedi însă acest lucru și în fața lumii și, de rușine, a fost nevoit să se pensioneze pe caz de boală.

Episcopul Sebastian Paşcanu nu a comentat acuzaţiile care i se aduc. De-a lungul timpului, ierarhul a fost vizat de numeroase scandaluri.

În urma cu şase ani, un preot s-a sinucis pentru că fost dat afară, iar 30 de măicuţe au fugit de la Mănăstirea Brâncoveni, pe motiv vor să scape de sub teroarea episcopului Slatinei şi Romanaţiului.

Nu este primul scandal sexual în care sunt implicați preoți. Recent, Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, a apărut într-o înregistrare video în ipostaze intime alături de un elev de 17 de ani de la seminarul teologic. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române urmează să se întrunească vineri pentru a dezbate situația înaltului ierarh, pe care o cataloghează drept una critică.

Totodată, preotul Cristian Pomohaci este anchetat de procurori pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor. Pomohaci, care este și un cunoscut intepret de muzică populară, i-ar fi făcut avansuri unui adolescent de 17 ani căruia i-a propus să-l plătească pentru a face sex cu el.

Amintim că anterior, Igor Dodon, a plecat în vacanță pe muntele Athos cu cel puțin 16 bărbați, membri și prieteni ai Președintelui.

Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *