Vrei să ai un stil de viață sănătos? Alătură-te unei comunități și ia parte la antrenamente sportive gratuite

Processed with VSCO with hb2 preset
Foto: AFN

După 10 ani de fotbal, multe ore în sala de antrenamente, program echilibrat de alimentație și cercetare în domeniul sportului, un grup de tineri a înțeles că lucrurile bune trebuie răspândite. Din acest motiv, ei au format comunitatea AFN. Ei se întrunesc săptămânal la antrenamente în aer liber, la care invită toți tinerii interesați de a avea un stil de viață sănătos.

Antrenamentele sunt gratuite și au loc în fiecare marți, joi și sâmbătă, începând cu ora 10.00, la Liceul Teoretic „Ion Creangă”.

„Dacă noi am reușit să folosim puterea motivației pentru a duce un mod de viață activ, de ce să nu încercăm să fim mai mulți? De la aceasta întrebare și din dorința de a forma o comunitate a tinerilor care practică sportul și au un program complex de antrenamente a apărut această comunitate”, spun promotorii ideii.

Inițial, proiectul implica postarea unor antrenamente în format video pentru a inspira oamenii pasionați de acest domeniu. Pentru persoanele care își doresc o abordare personală însă, AFN elaborează și un program individual de exerciții și sugestii ce vizează alimentația. Vara anului 2017, mai spun organizatorii, a conturat ideea organizării unor meet-up-uri. În cadrul acestora, au loc antrenamente atât pentru băieți, cât și pentru fete. Fiecare antrenament presupune un program nou, diversitatea exercițiilor, multă motivație și împărtășirea reciprocă a cunoștințelor din domeniu.

De ce organizatorii sugerează unui tânăr să manifeste interes pentru proiect? 

# La vârsta adolescenței, de regulă, fiecare își formează anumite complexe de ordin fizic, care îi scad încrederea personală, iar antrenamentele regulate și un mod activ de a petrece timpul sunt o soluție pentru a avea o creștere corecta și o autoapreciere corectă.

# A nu manca nimic nu este o soluție! Alimentarea corectă poate deveni o calitate care vine din informare și din dorința de a cunoaște cât, cum și când se mănâncă fiecare grup de alimente.

# În grup, antrenamentele devin eficiente pentru că are cine sa te motiveze pentru a continua, pentru a ridica propria limită mai sus, dar cel mai important – pentru a face corect acest lucru.

Membrii comunității mai spun că vor să cultive în participanții la antrenamente o motivație față de atingerea unor rezultate, și să nu fie doar faptul că antrenamentele sunt gratuite sau aproape de casă – motivele de bază pentru care aceștia să vină la evenimente.

Mai jos, puteți vedea câteva fotografii din timpul antrenamentelor:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente