Un antreprenor internațional vine la Chișinău să relateze despre adevărurile din spatele startup-urilor

ea3c875b0f15fd82d2046798eeda8858
Foto: web.gov.pl

Max Gurvits, investitorul care e în căutarea unor idei de afaceri neobișnuite, vine în Moldova, în cadrul celei de-a cincea ediții a platformei de comunicare și instruire Tekwill Visionary Club, să împărtășească cu antreprenorii de aici experiențele sale în domeniul startup-urilor de pe piețele emergente.

„Startupurile pe care le-am descoperit în ultimii ani lansează produse cu adevărat interesante. Dar lucrurile ar merge cu mult mai bine, dacă lansându-se în afaceri, ar înțelege mai bine ce fac. N-aș miza nicicând pe un startup care nu a cercetat piața, concurenții și potențialii investitori”, explică Max Gurvits.

Acesta a relatat și unele concluzii la care a ajuns după o experiență consistentă în promovarea, finanțarea și susținerea inițierilor, inclusiv în țările în curs de dezvoltare:

# Deși dau dovadă de aptitudini tehnologice impresionante datorate dezvoltării rapide a industriei de outsourcing, fondatorii locali înțeleg incredibil de greu aspectele legate de afaceri, cel puțin cele care se referă la standardele riscurilor industriei.

# Adevăratele ecosisteme de startupuri nu există decât în Silicon Valley. Există multe comunități înfloritoare și promițătoare de entuziaști talentați, însă un ecosistem necesită cel puțin un echilibru convențional al regulilor de competitivitate, al pieței și al competențelor tehnice.

# Singura cale de a reuși, pentru fondatorii de pe piețele emergente, e să adopte și să adapteze, totodată, competențe și valori înainte ca omologii lor din Vest să-și dezvolte afacerile (având deja aceste abilități). Altfel spus – să câștige competiția!

# Unele competențe nu pot fi însușite rapid și doar din experiență proprie. Fondatorii de success trebuie să coopereze cu persoanele foarte experimentate, precum co-fondatorii, echipa sau investitorii.

Cea de-a cincea ediție a platformei de comunicare și instruire Tekwill Visionary Club se va desfășura pe 23 august, începând cu ora 19.00, la Tekwill, sala Front End. Până pe data de 20 august prețul unui bilet urmează să valoreze 75 de lei, iar mai aproape de eveniment – 100 de lei. Puteți achiziționa biletele aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente