Armata a luat cu asalt străzile din Rio de Janeiro

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Forțele de poliție braziliene, susținute de trupe militare, au luat cu asalt, miercuri, una din suburbiile principale din Rio de Janeiro, în cea mai recentă operațiune la scară largă împotriva crimei organizate.

Operațiunea a debutat la 05:00 a.m. în Niteroi, peste Golful Guanabara, unde au avut loc Jocurile Olimpice de Vară din 2016 și care este, în prezent, epicentrul crimei organizate din Rio de Janeiro, relatează AFP.

„Poliția civilă și cea militară, susținută de forțele armate, a lansat în zori o operațiune de securitate publică”, a precizat biroul de securitate al unitatea federativă Rio de Janeiro.

La începutul acestei luni, o operațiune similară a avut ca țintă nordul statului Rio. Obiectivul misiunii a fost acela de a destructura o rețea de grupări criminale care jefuiau camioane.

În prima jumătate a acestui an, în Rio de Janeiro au fost înregistrate 3.457 de omucideri, cel mai înalt nivel de criminalitate din 2009 încoace. Până în prezent, în acest an, 97 de polițiști au fost uciși în această unitate federativă a Braziliei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...