PCRM renunţă la funcţia de preşedinte al Comisiei administraţie publică din Parlament, acordată de PD

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fracţiunea PCRM renunţă la funcţia de președinte al Comisiei administrație publică în Parlament, după ce, la ultima şedinţă a Legislativului din sesiunea de primăvară, care a avut loc pe 21 iulie, deputaţii majorităţii parlamentare au adoptat modificări în componenţa nominală şi numerică a comisiilor parlamentare permanente.

Atunci, Comisia administrație publică, dezvoltare regională, mediu și schimbări climatice a fost împărţită în două comisii, şi anume, Comisia Administraţie Publică cu 10 membri şi Comisia Mediu şi Dezvoltare Regională cu 11 membri, condusă de socialistul Radu Mudreac, care anterior fusese demis din funcția de președinte al Comisiei parlamentare agricultură și industria alimentară. Funcţia de preşedinte al Comisiei administraţie publică a rămas vacantă, urmând să revină fracţiunii PCRM care nu a delegat pe nimeni.

Tot atunci, Parlamentul a eliberat-o pe comunista Oxana Domenti din funcția președinte al Comisiei protecție socială, sănătate și familie, fiind înlocuită de democrata Valentina Buliga, care anterior a deținut funcția de președinte al Comisiei politică externă și integrare europeană. Conform deciziei, care se reflectă pe site-ul Parlamentului, Comisia politica externă și integrare europeană va fi condusă de fosta comunistă Violeta Ivanov, care a intrat în rândurile Partidului Democrat.

Nu în ultimul rând, președinte al Comisiei agricultură și industria alimentară a fost numit fostul deputat liberal-democrat Ion Balan, actualmente membru al PD. Până a ajunge în fotoliul de deputat acesta s-a ocupat de agricultură, iar potrivit unor surse citate de Infotag, funcția i-a fost promistă după ce a părăsit fracțiunea Partidului Liberal Democrat.

Vedeţi şi: Modificări pe ultima sută de metri la Parlament. Ghileţchi – membru al Biroului Permanent, Ghimpu înlocuit cu Leancă

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, nu a dat atunci citirii proiectul, menţionând că totul s-a discutat cu fracţiunile. Totuşi, liberal-democratul Iurie Ţap, unicul deputat al opoziţiei care a rămas în sală, pe motiv că avea de susţinut un discurs la încheierea şedinţei, şi-a exprimat „dezacordul în legătură cu pregătirea netransparentă şi comportamentul neadecvat al unor colegi”. Astfel, acesta şi-a retras candidatura propusă pentru funcţia de secretar al Comisiei administraţie publică despre care a spus că a auzit în cadrul şedinţei plenare.

Fracțiunea PCRM consideră o fărădelege adoptarea modificărilor în structura Parlamentului, susţinând că acest lucru s-a efectuat fără o discuție prealabilă, pentru adoptarea acestora votând doar deputaţii PD şi cei ai grupului PPE.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...