Studii și cercetare în SUA. Ambasada Statelor Unite din Moldova a lansat concursul pentru programele Fulbright

harvard

Ambasada Statelor Unite ale Americii in Moldova anunță competiția anuală pentru Programul Fulbright Scholar, Programul Fulbright Faculty Development, și Programul Fulbright Foreign Student. Toate pentru anul academic 2018-2019.

Programul Fulbright Scholar oferă burse non-degree cercetătorilor cu scopul de a efectua cercetări în Statele Unite, cadrelor didactice universitare, sau experților din diverse domenii, care dețin titlul de doctor, sau au o experiență profesională echivalentă.

Programul Fulbright Faculty Development oferă tinerilor profesori din universitățile din Moldova, cu o experiență profesională de cel puțin 2 ani, oportunitatea de a studia metodologia de predare și de dezvoltare a curriculumului în Statele Unite.

Programul Fulbright Foreign Student este adresat tinerilor specialiști din Moldova, care au absolvit ciclul I – Licență cu rezultate foarte bune și doresc să continue studiile la nivel Masterat în următoarele domenii: Administrarea Business-ului, Economie, Științele Educației, Afaceri Internaționale, Jurnalism și Comunicare Mass-media, Drept, Bibliotecă și Informatică, Administrație Publică, Sănătate Publică și Politică Publică.

Cerințe de eligibilitate:

# Cetățenia Republicii Moldova și reședința permanentă în țară (rezidenții permanenți din regiunea transnistreană pot fi luați în considerare indiferent de cetățenie)

# Eligibilitatea pentru viză J-1 în S.U.A. (cerința de ședere nu mai puțin de doi ani în țară de origine)

# Prezentarea detaliată a activității de cercetare sau de studiu propuse la o instituție din S.U.A.

# Experiență în limba engleză scrisă și vorbită

# Pentru fiecare program se pot aplica și alte cerințe specifice

Data limită de prezentare a cererilor on-line este 1 octombrie, 2017. Pentru mai multe informații , trimiteți mail la adresa [email protected].

Pentru aplicarea online și mai multe informații despre Programul Fulbright Scholar, intrați aici

Pentru aplicarea online și mai multe informații despre Programul Fulbright Faculty Development, accesați pagina programului.

Pentru aplicarea online la Programul Fulbright Foreign Student, găsiți toate informațiile aici. 

Mai multe informații despre program, găsiți pe siteul oficial al ambasadei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente