Secretarul general al guvernului autonom din Madeira, Pedro Ramos, a informat că printre cei decedaţi se află şi un minor. Printre cei răniţi se numără de asemenea turişti din Germania, Ungaria şi Franţa.

Sute de persoane erau reunite marţi aşteptând să înceapă procesiunea în zona "Largo da Fonte", când un copac secular de mari dimensiuni s-a prăbuşit asupra mulţimii.

Răspunsul la tragedie a fost "eficient, rapid şi excelent", a asigurat Pedro Ramos, care a subliniat că echipa de intervenţie a fost acţionată imediat după producerea tragediei, iar după 11 minute primul rănit era deja transportat la spitalul din Funchal, capitala arhipelagului.

Potrivit lui Pedro Ramos, a fost organizată o reuniune a guvernului autonom pentru a stabili trei zile de doliu în arhipelag.

Premierul portughez, Antonio Costa, a transmis condoleanţe victimelor tragediei, în timp ce preşedintele ţării, Marcelo Rebelo de Sousa, a plecat deja spre arhipelag pentru a afla "in situ" cele întâmplate.

În localitatea Monte, situată în apropierea capitalei Funchal, mii de credincioşi participă la 15 august, la sărbătoarea Fecioarei Maria del Monte.

Se pare că stejarul, de aproape 200 de ani şi de mari dimensiuni, era uscat când a căzut peste mulţimea de credincioşi veniţi să participe la sărbătoare.