Cei 4 jucători de care PSG vrea să scape pentru a nu avea probleme cu UEFA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

PSG a dat lovitura cu transferul lui Neymar, care a debutat cu un gol și o pasă decisivă la victoria cu 3-0 de pe terenul lui Guingamp, dar s-a văzut obligată să demareze și alte demersuri.

Mutarea-record nu doar că i-a pus pe cei de la PSG la cheltuială serioasă din cauza clauzei de 222 de milioane de euro, ci i-a obligat și să facă alte eforturi, menite să îi scoată pe francezi de sub incidența regulamentului Fair Play-ului Financiar.

În primul rând, au devenit prioritare vânzările, iar Luis Fernandez, care e foarte aproape să preia șefia departamentului de scouting de la academia parizienilor, a făcut o listă a jucătorilor care trebuie vânduți pentru a echilibra raportul cheltuieli – venituri, fără a pierde o piesă importantă, cum ar fi cel mai „vânat” jucător al lor, Marco Verratti. Dacă încălcă Fair Play-ul financiar, vicecampionii Franței riscă amenzi drastice sau chiar interdicție la transferuri.

4 nume a trecut Luis Fernandez pe lista de transferuri, în speranța de a aduce până la 80 de milioane de euro în conturile clubului: Ben Arfa (15 milioane de euro), Krychowiak (25 de milioane de euro), Matuidi (30 de milioane de euro) și Aurier (15 milioane de euro). Spaniolii de la As, care citează „L’Equipe” și „Cadena SER”, au judecat valoarea celor 4 după cotele de pe site-ul transfermarkt.de.

Dintre cei 4, Matuidi e cel mai aproape de o plecare rapidă. Este curtat asiduu de Juventus, dar suma oferită de italieni este doar la jumătate față de pretențiile francezilor. Mijlocașul francez tocmai a bifat meciul cu numărul 400 în Ligue 1, la întâlnirea cu Guingamp.

Parizienii tocmai s-au despărțit temporar de Jese Rodriguez, dar spaniolul nu intra în planul pus la punct de Fernandez. Fostul jucător de la Real Madrid a ajuns la Stoke City, sub formă de împrumut pentru un sezon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...