Dorin Chirtoacă comentează inițiativa tinerilor care vor să redenumească o stradă în cinstea sa: „Copiii spun lucruri trăsnite”

20884943_1665642490113467_1529603055_n

Dorin Chirtoacă a comentat inițiativa unor tineri, care au propus redenumirea străzii Lunca Bâcului, acolo unde se află stația de epurare, în strada Dorin Chirtoacă. Primarul spune că se simte onorat de inițiativa redenumirii unei străzi în numele lui, indiferent de ce stradă este vorba. Declarațiile au fost făcute pe holurile Judecătoriei Buiucani, unde urma să aibă loc o nouă ședință de judecată, privind contestarea depusă de avocații primarului. Ședința însă a fost amânată, informează UNIMEDIA.

Copiii spun lucruri trăsnite. Mai în glumă mai în serios pe mine mă onorează chestiunea cu redenumirea indiferent unde. Numai Eugen Doga are o stradă în numele său fiind în viață. Sunt sigur că niciodată nu vor fi redenumite în Chișinău străzi cu numele Igor Dodon sau Vladimir Voronin”, a declarat Dorin Chirtoacă.

În ceea ce privește stația de epurare, acesta a menționat că vor fi făcute investiții de 30 milioane euro și că stația va fi prima și unica din tot spațiul post sovietic care va avea standarde europene.

Chirtoacă a declarat că: „Mirosul a fost diminuat prin instalarea geotuburilor în proporție de 80-90 la sută, iar într-un viitor apropiat, stația va fi reparată în urma unui proiect de finanțare de către BERD”.

Reamintim că activistul civic Adrian Pleșca, împreună cu alți tineri, propun redenumirea străzii Lunca Bâcului, acolo unde se află stația de epurare, în strada Dorin Chirtoacă. Tinerii au organizat și o petiție online prin care își propun să strângă 5 000 de semnături, după care să înainteze petiția Consiliului Municipal pentru a fi adoptată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente