„Fiţi alături de oameni şi rezistaţi împreună cu ei, inclusiv prin protest. Vă îndemnăm să rămâneţi fideli oamenilor, alegătorilor voştri, nu unui ocupant temporar al ţării noastre! Capul sus, dragi aleşii locali! Soarele libertăţii va apărea în curând”, a declarat Andrei Năstase.

Mai mult, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr spune că „în cazul în care primarii nu vor ceda, iar planul de discreditare a instituţiei din interior nu va prinde contur, regimul poliţienesc va pune în aplicare un şir de acţiuni represive fără precedent asupra primarilor în general, şi asupra CALM în special cu genericul: Ori noi, ori nimeni!”.

Totodată, Platforma Demnitate şi Adevăr se arată îngrijorată de modul în care regimul cleptocratic atacă repetat, în mod suburban şi josnic Congresul Aleşilor Locali, unica organizaţie apolitică cu influenţă reală la scara întregii ţări.

„Într-un stat capturat şi cvasiautoritar nu ne putem aştepta la reforme serioase, iar procesul de descentralizare nu este şi nu va fi o prioritate pentru guvernarea antipopulară”, se menţionează în mesajul de susţinere a primarilor din ţară.

„Platforma Demnitate şi Adevăr, înţelege cât de dificil e să rezişti atunci când eşti supus linşajului mediatic, intimidărilor şi şantajului din partea regimului mafiot. Iată de ce declarăm cu toată tăria că suntem alături de CALM, alături de sute de primari oneşti, profesionişti, consacraţi cu trup şi suflet oamenilor, dar care actualmente sunt presaţi şi maltrataţi de regimul mafiot”.

Amintim că Congresul Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) a denunţat mai de mai multe ori că este ţinta mai multor atacuri. Directorul executive al instituţiei, Viorel Furdui, a declarat că factorii de decizie din ţară urmăresc eliminarea lui de la conducerea Congresului Autorităţilor Locale din Moldova, deoarece a devenit o persoană incomodă, prin faptul că nu a acceptat imixtiuni politice în organizaţia pe care o conduce. Furdui spună că totul a început cu difuzarea unui reportaj la un post privat de televiziune, prin care, pe de o parte, se încearcă de a discredita activitatea Congresului în general, iar pe de altă, a lui personal, în calitate de director executiv.