02:17:16 17.04.2024
Stiri

Deși optează pentru revizirea Acordului de asociere cu UE, Dodon îi mulțumește lui Tapiola pentru proiectele europene. Ce cadou i-a făcut șeful statului înainte de plecarea Ambasadorului UE

Politică 16.08.2017 12:19 Vizualizări1966 Autor: Ziarul National
Deși optează pentru revizirea Acordului de asociere cu UE, Dodon îi mulțumește lui Tapiola pentru proiectele europene. Ce cadou i-a făcut șeful statului înainte de plecarea Ambasadorului UE


Ambasadorul UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, aflat la sfârșit de mandat, a avut astăzi o întrevedere de rămas-bun cu președintele Igor Dodon.

Dodon a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Tapiola și i-a conferit distincția „Ordinul de Onoare”, în semn de „profundă gratitudine pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de punere în aplicare a reformelor, pentru eforturile susținute în promovarea valorilor democratice și activitate intensă în vederea sporirii prestigiului țării pe arena internațională”.

„Am mulțumit diplomatului pentru aportul său semnificativ în dezvoltarea relaţiilor între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, precum și pentru cooperare în realizarea mai multor proiecte în diverse domenii de interes comun, inițiate cu suportul personal al dlui Ambasador. De asemenea, am menționat că dl Tapiola este unul din ambasadorii care a încercat și i-a reușit să excludă geopoliticul din relațiile noastre. Anume dumnealui, în anul 2015, a transmis la Bruxelles mesajul că Republica Moldova trebuie să se axeze pe reforme și nu pe lozinci”, a declarat Dodon.

Menționăm că Pirkka Tapiola pleacă în Bangkok, Thailanda, pentru a ocupa aceeași funcție pe care a avut-o în R. Moldova. În locul lui, la şefia Delegaţiei Uniunii Europene din Republica Moldova va veni actualul Ambasador al Slovaciei în Grecia, Peter Michalko.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md