China a redevenit cel mai mare creditor al SUA; Peste o mie de miliarde de dolari

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

China a redevenit cel mai mare creditor al Statelor Unite, devansând Japonia, după ce deţinerile sale de titluri ale Trezoreriei americane au crescut pentru a cincea lună consecutiv, la 1.150 de miliarde de dolari, la sfârşitul lunii iunie, relatează China Daily.

În aceeaşi perioadă, Japonia deţinea obligaţiuni americane în valoare de 1.090 miliarde de dolari, potrivit celor mai recente date ale Departamentului Trezoreriei SUA, publicate marţi, scrie News.ro.

La sfârşitul lunii iunie, China deţinea titluri pe termen lung ale Trezoreriei americane în valoare de 1.140 miliarde de dolari şi titluri pe termen scurt de 2,35 de miliarde de dolari.

Deţinerile Chinei de obligaţiuni americane ar putea continua să crească în lunile următoare, având în vedere fluxurile comerciale mari dintre cele două ţări, care măresc cererea, a declarat pentru Bloomberg Thomas Simons, analist la Jefferies în New York.

În termeni anuali, datele din iunie mai arată că China şi Japonia şi-au redus deţinerile cu 94,3 miliarde de dolari, eespectiv cu 56,3 miliarde de dolari.

Japonia a devenit cel mai mare creditor al Statelor Unite în octombrie, cu o deţinere de titluri în valoare de 1.130 de miliarde de dolari.

În topul celor mai mari cinci creditori ai Statelor Unite se mai aflau la sfârşitul lui iunie Irlanda, Brazilia şi Insulele Cayman, cu 302,5 miliarde de dolari, 269,7 miliarde de dolari şi 254 de miliarde de dolari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...