Igor Dodon: Pirkka Tapiola este ambasadorul care a reușit să excludă geopoliticul din relațiile noastre

Preşedintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Pirkka Tapiola cu ocazia încheierii mandatului de şef al Delegaţiei UE în Republica Moldova.

În semn de profundă gratitudine pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de punere în aplicare a reformelor, pentru eforturile susținute în promovarea valorilor democratice și activitate intensă în vederea sporirii prestigiului țării pe arena internațională, şeful statului i-a conferit lui Pirkka Tapiola , distincția „Ordinul de Onoare”.

Igor Dodon i-a mulțumit diplomatului pentru aportul său semnificativ în dezvoltarea relaţiilor între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, precum și pentru cooperare în realizarea mai multor proiecte în diverse domenii de interes comun, inițiate cu suportul personal al dlui Ambasador.

Pirkka Tapiola este unul din ambasadorii care a încercat și i-a reușit să excludă geopoliticul din relațiile noastre. Anume dumnealui, în anul 2015 a transmis la Bruxelles mesajul că Republica Moldova trebuie să se axeze pe reforme și nu pe lozinci“, a menţionat Igor Dodon.

Igor Dodon i-a urat succes lui Pirkka Tapiola în noua sa funcţie de şef al Delegaţiei UE în Bangkok, Thailanda.

De notat că diplomatul finlandez Pirkka Tapiola a preluat mandatul de șef al Delegației Uniunii Europene în R. Moldova în noiembrie 2013, iar anterior această funcţie a fost deşinută de Dirk Schuebel.

Pirkka Tapiola va fi înlocuit de actualul ambasador al Slovaciei în Grecia Peter Michalko.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.