Tapiola, la încheierea mandatului: UE va susţine şi în continuare proiectele de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Uniunea Europeană va susține în continuare Republica Moldova în procesul de promovare a reformelor structurale și a proiectelor pentru consolidarea măsurilor de încredere între cele două maluri ale Nistrului, precum și va mobiliza eforturile pentru identificarea căilor de avansare în reglementarea problematicii transnistrene. Aceasta a declarat şeful Delegației UE, Pirkka Tapiola, la întrevederea cu viceprim-ministrul pentru Reintegrare Gheorghe Bălan, cu ocazia încheierii mandatului diplomatului european la Chișinău.

Cu această ocazie, Gheorghe Bălan a mulţumit șefului Delegației UE pentru oferirea suportului constant, menţinerea bunelor relaţii dintre Moldova şi UE şi implicarea activă în procesul de reglementare transnistreană.

De asemenea, Vicepremierul a informat oficialul european despre ultimele evoluţii în procesul de negocieri referindu-se, la situația școlilor cu predare în grafia latină din stânga Nistrului, la barierele existente în calea liberei circulații în localitățile din raioanele de est ale țării, la problemele cu care se confruntă fermierii din raionul Dubăsari, dar și aspecte ce țin de domeniul telecomunicațiilor, al transportului auto și feroviar.

La finalul întrevederii Gheorghe Bălan a urat realizări fructuoase în activitatea pe care o va desfășura în continuare Pirkka Tapiola.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...