La Cahul urmează să fie lansat al unsprezecelea Incubator de Afaceri, care va genera peste 60 locuri de muncă

1_edited

La Cahul va avea loc inaugurarea celui de-al XI-lea Incubator de Afaceri. Data de 17 august va deveni una semnificativă pentru antreprenori, fiindcă instituția are capacitatea de a găzdui 25 de companii, care vor genera peste 60 de locuri de muncă.

Incubatorul va acorda sprijin logistic, consultativ, de instruire și financiar nu doar companiilor și startupurilor incubate, dar și altor agenți economici din raionul Cahul și zona de sud a Republicii Moldova. Alți șapte rezidenți virtuali vor beneficia și ei de serviciile incubatorului.

Directorul general al ODIMM, Iulia Iabanji, susține că incubatorul din Cahul va oferi tinerilor antreprenori mai multe avantaje, eliminând o parte din barierele pe care le întâmpină, de obicei, la etapa de inițiere a afacerii.„Companiile incubate pentru o perioadă de trei ani vor beneficia de un preţ mai mic pentru chirie a spaţiilor de producere și a birourilor, consultanță și instruire antreprenorială gratuită, transfer de bune practici și sprijin în dezvoltarea parteneriatelor de afaceri.”

Instituția de la Cahul va avea un format similar celorlalte 10 Incubatoare de Afaceri, deschise în ultimii opt ani în raioanele Soroca, Ştefan Vodă, Leova, Rezina, Sângerei, Dubăsari, Ceadâr-Lunga, Cimișlia, Nisporeni și Călărași.

Până în prezent, în cadrul celor zece Incubatoare de afaceri, deschise de ODIMM, au activat 289 de rezidenți care au creat circa 950 de locuri de muncă. Cele 10 Incubatoare de Afaceri care activează acum, incubează 166 de companii, care generează cumulativ 626 de locuri de muncă, dintre care cota femeilor angajate constituie 42 la sută, iar a locurilor de muncă pentru tineri este de 35 la sută. Din numărul total de companii, 75 sunt startup-uri, 101 sunt gestionate de tineri și 74 de companii sunt administrate de femei. Cifra de afaceri totală a rezidenților din cadrul Incubatoarelor de Afaceri este de circa 94 de milioane de lei, raportată la situația din 31 decembrie 2016.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente