Actualitate

Unui moldovean nu i-a fost permisă intrarea în UE

– 12 persoane nu au respectat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– o persoană a prezentat document falsificat;
– doi cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
– cinci încălcări privind regulile de transportare de pasageri;
– șase conducători auto au încălcat regulile de folosire a vinietelor și exploatare a vehiculelor;
– trei personae și o remorcă puse la consemn, reținute conform informațiilor;
– la un cetățean nu i-a fost permisă intrarea în UE.

Potrivit datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, în punctele de trecere, fluxul de persoane a constituit 74 703 traversări, dintre care 40 988 înregistrate pe sensul de ieșire din R. Moldova. La fel, din numărul total de traversări persoane 44 090 au constituit trecerile cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 15 332 traversări, dintre care autovehicule cu numere de înmatriculare străine – 7 630 traversări.

La ora actuală, în punctele de trecere Criva, Otaci, Briceni, Mirnoe, Vulcănești, Sculeni și Leușeni, este îngreunată circulația din cauza traficului intensificat, unde media timpului de așteptare depășește 30 de minute.

În scopul sustinerii participantilor la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. La fel, înainte de a porni la drum să se consulte aplicația ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport și, nu în ultimul rând, manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *