Astfel, Platforma Demnitate şi Adevăr este îngrijorată de modul în care regimul cleptocratic atacă repetat, în mod suburban şi josnic Congresul Aleşilor Locali, unica organizaţie apolitică cu influenţă reală la scara întregii ţări.

„Scoaterea din buzunarul mafiotului principal al ţării a uneltei sale tradiţionale, candidatul eligibil al oligarhiei, Ilan Şor, care recent şi-a recunoscut statutul său de idiot util al lui Plahotniuc, denotă faptul că prima tentativă a suferit eşec, primarii rezistând prin solidaritate şi înţelepciune”, susţin reprezentanţii Platformei DA.

„Platforma Demnitate şi Adevăr, înţelege cât de dificil e să rezişti atunci când eşti supus linşajului mediatic, intimidărilor şi şantajului din partea regimului mafiot. Iată de ce declarăm cu toată tăria că suntem alături de CALM, alături de sute de primari oneşti, profesionişti, consacraţi cu trup şi suflet oamenilor, dar care actualmente sunt presaţi şi maltrataţi de regimul mafiot”, se arată în mesajul Platformei DA.

Vedeţi mai jos mesajul Platformei Demnitate şi Adevăr:

MESAJ DE SUSŢINERE A PRIMARILOR ŢĂRII

Platforma Demnitate şi Adevăr este îngrijorată de modul în care regimul cleptocratic atacă repetat, în mod suburban şi josnic Congresul Aleşilor Locali, unica organizaţie apolitică cu influenţă reală la scara întregii ţări.
Într-un stat capturat şi cvasiautoritar nu ne putem aştepta la reforme serioase, iar procesul de descentralizare nu este şi nu va fi o prioritate pentru guvernarea antipopulară.

La ora actuală, în Republica Moldova nu pot exista şi funcţiona organizaţii non-guvernamentale independente şi reprezentative, şi asta pentru că în condiţiile autoritarismului toate atribuţiile, mai ales cele destinate regiunilor, sunt delegate în doze foarte mici şi la discreţia dictatorului. Orice încercare de a descentraliza ţara şi de a consolida autonomia locală conform standardelor europene este calificată drept tentativa de reducere a puterii mafiei.

Pentru Plahotniuc nu a fost suficientă obligarea prin şantaj a unui număr impunător de primari să adere la partidul-stat. Coordonatorul marilor hoţii are nevoie de un control total asupra gândurilor şi sufletelor celor peste 900 de edili, aleşi direct de către popor, care se bucură de cel mai înalt grad de încredere a populaţiei dintre toate autorităţile statale.

Majoritatea covârşitoare a acestora sunt membri CALM, unde s-a constituit şi un grup de experţi cu o gândire liberă şi constructivă. Pe platforma de discuţie a Congresului deciziile sunt luate de comun acord, deseori contravin planurilor antipopulare ale actualei guvernări. Nu în zadar se spune că cine va deţine CALM-ul, acela va deţine puterea în stat!

Furia oligarhică a ajuns la culme mai ales în momentul în care a fost clar că nici chiar primarii PD nu acceptă decapitarea CALM-ului prin eliminarea unei echipe profesioniste, integre în frunte cu Viorel Furdui.
Scoaterea din buzunarul mafiotului principal al ţării a uneltei sale tradiţionale, candidatul eligibil al oligarhiei, Ilan Şor, care recent şi-a recunoscut statutul său de idiot util al lui Plahotniuc, denotă faptul că prima tentativă a suferit eşec, primarii rezistând prin solidaritate şi înţelepciune.

Este evident, că acest puşcăriabil, nutrind o frică sălbatică de închisoare, este dispus să semneze orice autodenunţ, să-şi asume orice crimă, fie că e vorba de hoţiile lui Plahotniuc, fie de recunoaşterea vinei pentru asasinarea lui Kennedy.

Iată de ce puterea cleptocratică are nevoie ca anume acum individul cu reputaţie ireparabilă să murdărească şi să discrediteze cât mai tare una dintre puţinele organizaţii non-guvernamentale puternice şi independente, a cărei agendă nu se urzeşte la GBC.

După ieşirea publică a Primăriei Orheiului din rândurile CALM, acţiune intens mediatizată de holdingul oligarhic, a urmat un denunţ ruşinos şi provocator al lui Şor la Procuratura aservită.

Cu siguranţă, ghidat de patronul său Plahotniuc, Şor va continua să arunce cu nămol în conducerea organizaţiei incomode regimului. Nu excludem faptul că în timpul cel mai apropiat vor fi scoşi la rampă şi alţi primari vulnerabili, obligaţi să părăsească demonstrativ prestigioasa organizaţie a aleşilor locali.

Mai mult, în cazul în care primarii nu vor ceda, iar planul de discreditare a instituţiei din interior nu va prinde contur, regimul poliţienesc va pune în aplicare un şir de acţiuni represive fără precedent asupra primarilor în general, şi asupra CALM în special cu genericul “Ori noi, ori nimeni!”.

Platforma Demnitate şi Adevăr, înţelege cât de dificil e să rezişti atunci când eşti supus linşajului mediatic, intimidărilor şi şantajului din partea regimului mafiot. Iată de ce declarăm cu toată tăria că suntem alături de CALM, alături de sute de primari oneşti, profesionişti, consacraţi cu trup şi suflet oamenilor, dar care actualmente sunt presaţi şi maltrataţi de regimul mafiot.

Vă îndemnăm să rămâneţi fideli oamenilor, alegătorilor voştri, nu unui ocupant temporar al ţării noastre!

Capul sus, dragi aleşii locali!
Soarele libertăţii va apărea în curând!