Actualitate

ÎNCOTRO? Durleşti – mai multe GROPI decât ASFALT

Oamenii se plâng şi pe faptul că prin localitate trec o mulţime de camioane supraîncărcate cu materiale de construcţii. Autorităţile confirmă problemele, promit soluţii, doar că nu prea au bani.

Pe strada Caucaz din Durleşti sunt mai multe gropi decât asfalt. Pentru renovare este nevoie de cel puţin cinci milioane de lei, în timp ce bugetul total prevăzut anul acesta pentru drumurile din oraş este cu un milion mai mic.

"Doamne fereşte cum circulăm, iară maşina asta numai de la reparaţie la reparaţie. Ei promit că o să-l facă tot drumul şi tot aşa rămâne cel mai distrus drum care este. – Cât de des mergeţi la service?- Parctic odată în trei luni mergem să schimbăm… "

Constantin Mândru spune că pe strada lui trec, zilnic, zeci de betoniere şi camioane supraîncărcate cu materiale de construcţii.

"Mergând pe aici sare pietriş pe lângă pietoni, poate să distrugă un geam la altă maşină. Soţia cu copil mic cu căruciorul încerca să meargă pe aici, este o problemă foarte mare. – Aţi încercat să vorbiţi cu vreun şofer?- Da, da, şoferii au spus că dacă dacă…aşa…"

"Treb de luat măsuri cu aceştia care duc beton, că străzile în oraş sunt murdare de beton. La ei curg şi îi…"

Nici pietonii nu o duc mai bine. Pe multe străzi lipsesc trotuarele, iar oamenii sunt nevoiţi să meargă pe carosabil şi îşi pun viaţa în pericol.

"Iată aici este o bucăţică, pe aici este mai larg, ne ferim noi. – Nu vă este frică?- De fapt, frica depinde de cel cu care te trezeşti cu el în faţă. Câteodată nici nu îl auzi că el merge."

"Pe drum, dap trotuar nu este aici. Dacă vin maşinile eu mă dau într-o parte."

Autorităţile locale spun că, în acest an, vor fi reparate cinci drumuri. Pe străzile Alexandru cel Bun şi Dimo au început lucrările de renovare. În acelaşi timp, pentru camioanele care transportă materiale de construcţii autorităţile nu au găsit o soluţie deocamdată.

"Şoferii au fost verificaţi şi sancţionaţi. Ei le supraîncarcă ca să nu facă mai multe drumuri. Aici se construiesc multe blocuri locative în sectoare noi şi cu părere de rău altă cale de acces nu există", a comunicat viceprimarul oraşului Durleşti, ion Arsenii.

Anul acesta, Fondul Rutier a alocat 25 milioane de lei pentru 18 primării din municipiul Chişinău.

publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *