Ilan Shor va cere Procuraturii Generale să verifice activitatea directorului executiv CALM

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul municipiului Orhei, Ilan Shor, care este condamnat la 7 ani de închisoare, dar se află în libertate până la o decizie a ultimei instanței, îl ameninţă pe directorul executiv al Congresului Autorităţilor Locale (CALM), Viorel Furdui, cu judecată, după ce cel din urmă a declarat că Shor a fost antrenat în jocurile puterii, denunțând acordul cu organizaţia CALM.

„Reacția nervoasă a directorului executiv al Congresului Autorităților Locale (CALM), Viorel Furdui, față de retragerea Municipiului Orhei din această organizație, nu face decât să confirme atât concluziile noastre privind conducerea CALM, cât și corectitudinea deciziei pe care am anunțat-o. Este reacția unui politician de opoziție, nu a conducătorului unei organizații publice, care reunește reprezentanți ai autorităților locale cu viziuni politice diferite. N-aș vrea să intru în detalii, deși acestea ar fi concludente. Până a fi anunțată decizia Сonsiliului Municipal Orhei de a se retrage din CALM, domnul Furdui nu s-a arătat niciodată deranjat de „problemele cu justiţia” ale primarului Ilan ŞOR.Iar acum, dintr-odată, și-a amintit”, a reacționat Shor.

În context, primarul de Orhei spune că autoritățile locale trebuie să fie implicate în permanență, de zi cu zi, în activități spre beneficiul electoratului, activități care să contribuie la dezvoltarea localităților și regiunilor lor, iar direcția lor de acțiune politică trebuie să fie stabilită în funcție de preferințele lor, nu cele ale lui Furdui. O poate face și Furdui – alăturându-se unui partid sau creându-și partidul propriu.

Citeşte şi: Atacul asupra CALM continuă: Shor, primarul cu probleme serioase în justiție aflat la cheremul puterii, lansează declarații calomnioase

„Ar fi corect și echitabil. Dar cine în acest caz ar fi interesat de el? Și cine i-ar plăti un salariu atât de mare? Unde și-ar angaja numeroasele rude? Conștientizând toate acestea, Furdui continuă să folosească Congresul Autorităților Locale în calitate de trambulină spre politica mare. Nici eu, nici consilierii municipali din Orhei, și nici locuitorii orașului nu avem nicio dorință să participăm la construirea carierei politice a lui Viorel Furdui”, spune primarul de Orhei.

Mai mult, acesta anunţă că, în cel mai scurt timp, Consiliul Municipal Orhei va face un demers către Procuratura Generală şi alte organe competente pentru a investiga, cum Directorul executiv al CALM, Viorel Furdui, gestionează mijloacele fiananciare colectate drept cotizaţii din partea primăriilor locale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...