Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Autobuze noi pentru Chișinău

Autobuze noi pentru Chișinău

Primăria Chișinău anunță despre organizarea unei licitații publice privind achiziționarea unor unități de transport noi pentru parcul urban de autobuze. Potrivit Primăriei, valoarea achiziției ar constitui 20 de milioane de lei – cheltuieli prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2017. Agenții economici interesați sunt invitați să se înscrie în concurs până la data de 25.08.2017.

Solicitat de Ziarul de Gardă, Petru Secrieru, secretarul grupului de lucru privind organizarea licitației, a declarat: „Avem un buget de 20 de milioane de lei, fără TVA, pe care îl împărțim în dependență de suma pe care o vor propune ofertanții. Atunci vom afla ce anume putem cumpăra. La acest moment, nimeni nu cunoaște câte autobuze vom putea cumpăra, de la cine și la ce preț. Pe 25 august concursul va fi închis. Doar atunci vom face evaluarea ofertelor”.

Solicitat să spună de câte autobuze ar fi nevoie acum în Chișinău,  Petru Secrieru a spus: „Ar fi necesar de schimbat tot parcul, cu reînnoirea în fiecare an a câte zece unități. Ultima dată au fost cumpărate cu 12 ani în urmă”.

În prezent, potrivit datelor oferite de către Întreprinderea Municipală „Parcul urban de autobuze”,  în Chișinău sunt disponibile 89 de unități de transport.