Actualitate

Rusia, furnizoare de tehnologie pentru rachetele dictatorului nord-coreean

Poziția sa a fost exprimata pe contul sau de Twitter.
„Permiteți-mi să fac o clarificare cu privire la sursa motoarelor pentru rachetele balistice intercontinentale ale Coreei de Nord: “Iujmash” este una din mai multe posibile surse, exista potențiale și în Rusia“ – a spus expertul.

„Nu cred că autoritățile ucrainene au fost conștiente sau au contribuit, în cazul în care motoarele provin (cu adevarat – n.r.) din Ucraina. Dimpotrivă – Ucraina a arestat nord-coreeni în 2012!“ – a adaugat el pe Twitter.

Elleman a subliniat că nu a acuzat implicarea guvernului ucrainean, și consideră că transferul motoarelor de racheta este opera contrabandiștilor ruși sau ucraineni.

Anterior, publicatia americană The New York Times a scris, citându-l pe Elleman, că succesul programului de rachete din Coreea de Nord a fost posibil datorită achiziției de pe piața neagră a motoarelor de racheta, eventual de la întreprinderea ucraineană „Iujmash“.

Publicația a precizat că Coreea de Nord a încercat în urmă cu șase ani sa fure secrete despre sistemele ucrainene de apărare anti-rachetă, și, recent, a încercat din nou acets lucru.

Guvernul de la Kiev a comentat artcolul din NYT spunand ca acesta nu are nicio legatura cu realitatea, fiind o campanie de dezinformare lansata de serviciile speciale rusești. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *