TOP 10 cele mai bine plătite sportive din lume; O româncă e pe locul 10

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams rămâne cea mai bine plătită sportivă din lume, chiar dacă este retrasă temporar din activitate, arată un studiu al revistei Forbes, valabil pentru perioada 1 iunie 2016 – 1 iunie 2017.

Pentru al doilea an consecutiv, sportiva cel mai bine plătită din lume este Serena Williams, cu 27 de milioane de dolari, dintre care opt milioane premii, urmată la mare distanţă de germana Angelique Kerber, cu 12,6 milioane de dolari (7,6 milioane premii). Americanca este prima în acest clasament deşi nu mai joacă din ianuarie, după ce a rămas însărcinată.

Surprinde prezenţa în top a jucătoarei canadiene Egenie Bouchard (locul 70 WTA), care a avut o cădere constantă în ierahia sportivă în ultimii ani. Cu numai 600.000 de dolari premii, dar cu contracte de publictate cu firme ca Aviva, Rogers, Colgate şi Coca-Cola, în valoare de 6,5 milioane de dolari, ea este înaintea Simonei Halep, pe locul 9.

De altfel, opt din primele zece sportive cel mai bine plătite sunt jucătoare de tenis.

Faţă de anul trecut, au ieşit din top rusoaica Maria Şarapova (locul 2) şi Victoria Azarenka (locul 9) din Belarus. Prima a fost suspendată 15 luni pentru dopaj, iar a doua şi-a întrerupt cariera pentru a naşte. Şarapova a fost prima la câştiguri timp de 11 ani, până în 2015. Şi Ana Ivanovici din Serbia (locul 8) a ieşit din top, după ce a pus capăt carierei de jucătoare de tenis, anul trecut.

Sportivele plătite cel mai bine în ultimul an sunt următoarele:

1. Serena Williams (SUA – tenis) – 27 de milioane de dolari;

2. Angelique Kerber (Germania – tenis) – 12,6 milioane;

3. Danica Patrick (SUA – automobilism) – 12,2 milioane;

4. Ronda Rousey (SUA – arte marţiale mixte) – 11 milioane;

5. Venus Williams (SUA – tenis) – 10,5 milioane;

6. Garbine Muguruza (Spania – tenis) – 7,7 milioane;

7. Caroline Wozniacki (Danemarca – tenis) – 7,5 milioane;

8 Agnieszka Radwanska (Polonia – tenis) – 7,3 milioane;

9. Eugenie Bouchard (Canada – tenis) – 7,1 milioane;

10. Simona Halep (România – tenis) – 6,2 milioane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...