Ce se întâmplă dacă Coreea de Nord deschide focul asupra SUA? Răspunsul șefului Pentagonului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Începe jocul” dacă Coreea de Nord deschide focul asupra Statelor Unite, a declarat luni șeful Pentagonului, James Mattis, potrivit presei americane, citată marți de dpa.

„Dacă deschid focul asupra Statelor Unite, presupun că lovesc Statele Unite. … Dacă fac asta, atunci începe jocul”, a insistat Mattis de la Pentagon, potrivit CNN. „Nu deschizi focul asupra oamenilor din lumea asta decât dacă vrei să suporți consecințele”, a adăugat el.

Mattis a mai afirmat că, dacă se va constata că o rachetă se îndreaptă spre teritoriul american, Statele Unite „o vor neutraliza”, a relatat CNN.

Se întâmplă după ce liderul de la Phenian, Kim Jong Un, a primit, marţi, din partea Armatei nord-coreene planurile de atac cu rachete asupra insulei americane Guam din vestul Pacificului şi a afirmat că va urmări acţiunile Statelor Unite înainte de a lua o decizie legată de atac.

Kim Jong Un a ordonat Armatei nord-coreene să fie pregătită de atac în orice moment.

„Statele Unite, care au fost primele ce au adus în regiune numeroase armamente nucleare strategice, ar trebui să ia decizia corectă şi să demonstreze prin acţiuni că doresc să atenueze tensiunile din Peninsula Coreeană şi să prevină o confruntare militară”, a declarat liderul de la Phenian pentru agenţia de presă nord-coreeană KCNA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...