Kim Jong-un coboară tonul după ce SUA, Japonia și Coreea de Sud au aprobat un plan de apărare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele american Donald Trump și premierul nipon Shinzo Abe au căzut de acord să conlucreze și să se coordoneze îndeaproape pentru a împiedica lansarea de rachete de către Coreea de Nord în Guam, teritoriu în Pacific aflat sub administrarea SUA, a declarat șeful executivului de la Tokyo.

„Am hotărât că este de o importanță crucială să împiedicăm Coreea de Nord să lanseze rachetele”, le-a declarat Abe reporterilor, după o convorbire telefonică de 30 de minute cu liderul de la Casa Albă. Anunțul Phenianului cu privire la planurile de a lansa rachete asupra Guam „au creat tensiuni mai mari decât oricând în regiune”, a adăugat Abe.

Nicio acțiune militară nu va avea loc în Peninsula Coreeană fără consimțământul Coreii de Sud, a declarat la rândul său președintele sud-coreean Moon Jae-in, care a insistat că guvernul de la Seul „va evita cu orice preț un război” și a cerut totodată Phenianului să revină la masa negocierilor.

Totodată, Phenianul pare să fi coborât tonul, notează EFE, care transmite că agenția de stat nord-coreeană KCNA a relatat că liderul țării, Kim Jong-un, a examinat planurile de atacare a Guam și a decis „să mai observe puțin” comportamentul Statelor Unite înainte de a lansa un atac.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...