18:38:26 25.04.2024
Stiri

„Muncitorii” din Transnistria, în sprijinul lui Rogozin, indezirabil în R. Moldova: Au adresat un apel „popoarelor Rusiei, Moldovei și Ucrainei” să nu distrugă „pacea de pe Nistru”

Politică 15.08.2017 11:00 Vizualizări2821 Autor: Ziarul National
„Muncitorii” din Transnistria, în sprijinul lui Rogozin, indezirabil în R. Moldova: Au adresat un apel „popoarelor Rusiei, Moldovei și Ucrainei” să nu distrugă „pacea de pe Nistru” Novostipmr


Intedicția de a intra în R. Moldova aplicată vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, pentru a participa la manifestările „culturale, sociale și umanitare” de pe 28 iulie curent, dedicate celor 25 de ani ai misiunii de pacificare din stânga Nistrului, este „o acțiune provocatoare” lansată de autoritățile de la Chișinău „cu sprijinul României”.

„În loc de celebrarea comună a rezultatului pozitiv al celor 25 de ani ai misiunii de menținere a păcii în comun de către R. Moldova, Transnistria și Rusia pe Nistru, autoritățile din R. Moldova, cu asistența României, au întreprins o serie de acțiuni provocatoare”, a declarat așa-zisul președinte al pretinsului consiliu mixt al colectivelor de muncă din Transnistria, Vladimir Emelianov, în cadrul unei ședințe desfășurate la Tiraspol.

Potrivit lui Emilianov, citat de novostipmr.ru, interdicția aplicată lui Rogozin ar fi și o „demonstrație a determinării conducerii R. Moldova de a distruge pacea de pe Nistru”.

Așa-zisul consiliu mixt al colectivelor de muncă a adresat și un „apel” la adresa „popoarelor Rusiei și Moldovei”, dar și la cel al Ucrainei, în care se spune că acțiunile Chișinăului și a Comisiei Unificate de Control din ultimii ani în ce privește Transnistria „sunt inacceptabile”.

„Facem apel la cetățenii statelor vecine, Moldova și Ucraina: nu cedați în fața provocărilor, nu credeți în mitul despre intențiile rele ale oamenilor din Transnistria. Suntem egali - moldoveni, ucraineni și ruși, noi trăim în pace și prietenie în statul nostru. Tot ceea ce ne dorim este să muncim în mod pașnic pentru binele familiilor noastre, a republicii noastre”, a mai spus la același eveniment Emilianov.

Menționăm că Dimitri Rogozin nu a putut ajunge în R. Moldova la finele lunii iulie curent, avionul în care se afla acesta fiind întors din drum de autoritățile române pentru faptul că acesta nu are voie să colătorească în statele membre ale UE. Câteva zile mai târziu, Rogozin a fost declarat persona non grata în R. Moldova de către Guvernul de la Chișinău pentru declarațiile sale ofensatoare la adresa autorităților și cetățenilor R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md